Imprimeix
PDF

#1anypelcanvi Francina Armengol: “La nostra obsessió serà trobar sortides pels 150.000 aturats, els treballadors explotats,els joves formats que han de partir..."

DSC05874Francina Armengol, Aina Calvo i Jaume Garau presenten el balanç de tres anys de Govern del PP al Govern, a l'Ajuntament de Palma i al Consell de Mallorca. La campanya #1anypecanvi es presenta a Palma en un acte que ha comptat amb l'assistència de més de 200 persones

Els 150.000 aturats de Balears, especialment els majors de 45 anys i de llarga durada, els joves formats que han de marxar de Balears per a trobar feina, i els qui tenen feina però treballen en condicions laborals i salarials cada cop més precàries. Aquests col·lectius constitueixen els grans agreujats de tres anys de governs del PP a la CCAA, a Palma i a Mallorca. I són "l'obsessió" de les polítiques que s'han d'engegar a Balears a partir de 2015, segons la secretària general del PSIB PSOE Francina Armengol.

"La nostra bandera és la igualtat entre les persones, és per això que som socialistes" ha afirmat Armengol com a pròleg de la seva intervenció. "Nosaltres no som com el PP, els socialistes creiem que una persona no ha de tenir oportunitats diferents per que hagi nascut en una casa rica o pobra".

Bauzá ha castigat a una generació de joves

Sobre aquesta premissa, Armengol ha realitzat una repassada a les polítiques regressives del PP en matèria d'educació: "allò que ha fet Bauzà en educació és castigar a tota una generació de joves, i condicionar-los el seu futur". La secretària general del PSIB-PSOE ha continuat afirmant que "el debat que ha plantejat el PP no és lingüístic, és ideològic, i ha fet més difícil l'accés a l' educació pública, al temps que ha potenciat escoles que segreguen els seus alumnes en funció del seu sexe, com les de l'Opus; per aquestes si que ha trobat doblers per a concertar-les. Aquest és el model educatiu de Bauzá", ha reblat Armengol, que no ha oblidat tampoc l'exclusió dels pares dels consells escolars: "aquells que parlaven tant de respecte, -en relació al PP- han pretès deixar fora del món educatiu a pares i docents". "Hem de canviar i ho hem de fer ara" ha reclamat Armengol en referència al conflicte amb la comunitat educativa, a la qual ha instat a participar en el procés obert de creació del programa electoral del PSIB-PSOE en la pròxima conferència política de la formació "des del respecte, des de la necessitat de més inversió pública, per donar sortida a totes les demandes". Armengol ha promès fer servir la via del diàleg i del consens per abordar la situació de la comunitat educativa, "a diferència d'allò que fa Bauzá".

Armengol ha al·ludit a la seva experiència de Govern durant la passada legislatura per a recordar que "nosaltres vam treballar molt per a protegir la Serra Tramuntana", en contraposició a l'actual Govern del PP que "ha batallat per a poder construir la urbanització de Es Guix a Escorca" per a concloure que "és ignominiós el que fa el PP, somien amb unes Illes venudes a l'especulació, mentre que nosaltres somiem amb unes Illes Balears sostenibles on es puguin repartir entre tots els ingressos del turisme".

El Govern del PP ha superat la barrera dels 7.000 milions d'euros dd'endeutament, sense haver fomentat cap política d'inversió pública

I en aquest aspecte Armengol, en referència als continus retrets del PP per l'herència rebuda en l'apartat econòmic, s'ha referit al deute públic que ha generat el Govern de Bauzá durant aquests tres anys de legislatura: "Nosaltres ens endeutàrem si, teníem 4.500 milions d'euros de deute, però els centres de salut estaven oberts al vespre, teníem més mestres i més personal sanitari treballant, teníem programes socials i d'acollida, vam fer hospitals i escoles, per això era el deute" En contraposició Armengol ha afirmat que "ara tenim pitjors condicions, els mateixos aturats que quan van entrar al Govern, i Bauzá ha fet pujar el deute fins els 7.000 milions d'euros; que no ens diguin que són bons gestors!; ells fan les retallades per creença, i aquesta serà la seva herència".

Armengol, s'ha continuat referint a Bauzá com el president que "ha convertit les Illes en més pobres, més precàries i més dividides, per que li agrada més una brega que un acord; és com una post, ha perseguit a qui pensa diferent, i ha governat d'esquena als ciutadans, seguint les seves obsessions ideològiques; és imperdonable el que ha fet". Sobre el PP Armengol ha acabat dient que "són gent que prometen però no compleixen són un fracàs absolut".

La secretària general del PSIB ha lamentat que ja no li quedin "esperances de poder pactar res amb Bauzá, al contrari, ara el PP anuncia una nova proposta fiscal, i és una nova presa de pèl, per que les rebaixes que proposa ara no compensen les pujades que ens han fet, que han fiblat la classe mitjana i treballadora."

En clau interna, Armengol ha admès que "hem canviat, hem entès allò que ens han demanat al carrer, per això hem arriscat, amb processos oberts a la ciutadania com les primàries on van participar-hi 12.000 persones; farem una conferència política que necessitarà de tota la força de la militància per a tirar endavant". Per acabar Armengol ha instat a explicar a la ciutadania que el PP "ens ha mentit durant tota aquesta legislatura".

3 anys de legislatura al Consell i a Cort.

L'acte de presentació a Palma de la campanya #1anypel canvi ha tingut lloc a la seu del sindicat UGT, i ha comptat amb la participació dels portaveus socialistes a l'Ajuntament de Palma, Aina Calvo i al Consell de Mallorca Jaume Garau. Garau, que ha obert el torn d'intervencions, s'ha referit a la involució soferta pel Consell de Mallorca respecte el punt on la va deixar l'anterior administració sota la presidència de Francina Armengol: "amb el PP el Consell és una institució totalment oblidada" ha afirmat Garau, que ha destacat el fet que ni tant sols el pressupost de la institució hagi pogut superar la xifra del darrer exercici sota presidència socialista, el 2011. "el 2015 tornarem a fer un Consell de Mallorca que ajudi a les persones a sortir de la crisi", ha conclós el portaveu socialista.

De la seva banda, Aina Calvo ha fet esment als incompliments de les promeses electorals de l'equip de govern de Cort del PP: "Isern va prometre feina, i ara només ofereix un Ajuntament tancat, i més impostos pels ciutadans". Calvo s'ha queixat d'una gestió econòmica que ha incrementat el deute un 80%, que ha apujat la pressió fiscal dels palmesans i palmesanes en un 20%, però que per contra no ha aconseguit destinar el superàvit assolit en 2012 i 2013 per obrir les escoles a l'horabaixa per evitar situacions de desemparament infantil: "a Palma hi ha una ONG que reparteix aliments per les escoles de Palma per que hi ha necesitat, hi ha infants que passen gana, mentre que Isern ho nega; ells fan ajuda d'emergència i caritat, això és tot".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube