Imprimeix
PDF

Francina Armengol: “La sortida de la crisi serà per l’esquerra, i no hi haurà govern d’esquerres sense el PSIB-PSOE”

un any alcudia webLa secretària general del PSIB ha mantingut diverses reunions i trobades a Alcúdia, en el marc de la campanya #1anypelcanvi.La comitiva socialista ha recollit les opinions de l'Agrupació Hotelera d'Alcúdia, així com de les associacions de comerciants, gent gran, joves i ONG's de la localitat del nord de Mallorca.

El PSIB-PSOE ha fet arribar el seu missatge de la campanya #1anypelcanvi fins a la localitat d'Alcúdia, on una comitiva encapçalada per la secretària general de la formació, Francina Armengol, la diputada Isabel M. Oliver, els consellers Mercedes Garrido i Xisco Dalmau, i el regidor socialista al municipi, Pere Malondra, han mantingut diverses reunions i trobades amb col•lectius diversos, de cara a conèixer de primera mà el seu parer i poder explicar algunes de les propostes socialistes incloses en el document #1anypelcanvi.

La comitiva socialista ha iniciat la visita a Alcúdia a la Fundació Yannick i Ben Jakober, on han estat rebuts pels seus dos impulsors. Posteriorment Armengol, Garrido, Oliver i Malondra han estat rebuts a la seu de l'Agrupació Hotelera d'Alcúdia amb el seu president, Jaume Horrach, com a amfitrió.

Armengol ha escoltat algunes de les principals preocupacions dels hotelers d'aquesta zona del Nord de Mallorca, que han demanat que les polítiques turístiques no es pensin només amb la vista posada a la Badia de Palma. Temes com la Llei General Turística i la regulació dels habitatges vacacionals, les taxes com les de recollida de residus sòlids urbans, la necessitat d'un nou Règim Espacial Balear o la reforma d'infraestructures bàsiques pel municipi com les depuradores, han estat damunt la taula de la trobada.

Finalment la jornada #1anypelcanvi a Alcúdia ha culminat amb un encontre-sopar amb diversos col•lectius de la localitat. Francina Armengol ha compartit inquietuds amb representants de la comunitat educativa, els comerciants, les ONG's, els joves i la gent major i l'hostaleria. Associacions que han pogut departir amb els càrrecs socialistes.

En el torn d'intervencions, Armengol ha fet esment en les polítiques de retallades impulsades pel Govern de Bauzá: "en aquesta legislatura s'han pres decisions dolentes, que han provocat canvis en el model social, han minvat l'educació pública, la sanitat i els serveis socials. La crisi ha servi d'excusa per a les retallades del PP" ha dit la secretària general dels socialistes.

Armengol ha relatat que "malgrat que els socialistes no ho férem tot bé quan governàrem, vam deixar 4.500 milions d'euros de deute, per que vam fer escoles, centres de salut, i vam mantenir els serveis socials. Ara Bauzá ja ha està en els 7.000 milions d'euros de deute, però ja hem deixat de tenir gran part dels drets que vam anar aconseguint durant els governs socialistes".

Sobre la situació del mercat laboral, Armengol ha dit que "ara tenim els mateixos aturats que el 2011, però la diferència és que han augmentat els contractes de menys de tres mesos, i els de 15 dies. Això no servirà per a tenir prestació d'atur, només serveix per a llevar gent de les llistes de l'atur de manera artificial".

La secretària general del PSIB ha acabat la seva intervenció demanant la participació de militants i de no militants per a confegir el programa electoral dela formació per a 2015. "Tenim capacitat d'escoltar i humilitat, hem de fer un programa electoral a la conferència política que hem de fer enguany, i tant si ens voten com si no, hem d'aconseguir fer un programa creïble des del diàleg, l'acord, per unes Illes Balears més justes i més sostenibles".

L'acte celebrat a la Victòria d'Alcúdia, s'ha tancat amb un extens torn d'intervencions dels presents, que han pogut preguntar Francina Armengol sobre diverses qüestions polítiques i socials.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube