Imprimeix
PDF

Isabel M. Oliver: “L’eradicació de les pràctiques que denigren turistes i residents ha de ser el nostre objectiu per a un model turístic de qualitat a Balears”

Oliver Ple 110613 web

La diputada del PSIB-PSOE Isabel M. Oliver ha assistit a la reunió del Consell Assessor de Turisme.

"Hem mostrat la nostra voluntat de col•laboració al Govern per a la millora del model turístic, com no pot ser d'altra manera", ha dit Oliver, en el benentès que "com a força de Govern entenem el turisme a Balears com una qüestió d'estat, i fets com els que es produeixen a Magaluf i s'han difós darrerament, són totalment contraproduents per a la imatge de les Illes com a destinació turística i que per postres encara genera un 'efecte cridada' damunt una tipologia de visitants estrangers poc respectuosos amb les Illes'".

La diputada socialista ha exposat al Consell Assessor de Turisme la seva voluntat de col•laboració amb el Govern per a trobar les vies necessàries per acabar amb els fets denigrants que desprestigien la destinació turística de Balears.Oliver ha criticat que el Govern encara no hagi desenvolupat els mecanismes d'interlocució social i política sobre el model turístic, dos anys després d'haver aprovat la llei que els habilita.

Oliver s'ha mostrat partidària a "eradicar aquestes pràctiques" tot i que és conscient que els experts reunits en el Consell Assessor d'aquest matí han apuntat a què res d'allò que apareix en les imatges difoses poden constituir un "il•lícit legal". No obstant això la diputada del PSIB-PSOE s'ha mostrat oberta a fer aplicar les normatives municipals existents en matèria de renous, ordenació de la via pública o establiments públics a l'hora "d'evitar situacions com les que se succeeixen a Magaluf".

A aquest respecte, Oliver no creu encertat que el Govern no hagi reaccionat fins ara que s'han difós mundialment unes imatges, davant una realitat palpable que es repeteix any rere any a aquest indret del litoral mallorquí, tot i que sota diferents manifestacions com poden ser el 'balconning' , l'administració i consum de substàncies psicotròpiques, les ingestes indiscriminades d'alcohol o les conductes incíviques. "No és possible que el conseller Martínez al•legui desconeixement o sorpresa d'allò que passa a Magaluf, per que ell ha estat regidor a Calvià".

Oliver també ha mostrat la seva estranyesa davant del fet que el Consell Assessor de Turisme encara no hagi estat desenvolupat dins de l'ordenament previst a la Llei General Turística que el PP ha aprovat fa dos anys: "fa pensar en la improvisació del Govern davant d'un tema que no saben com afrontar, el fet que ens hagin convocat just ara mentre han tingut dos anys per a posar el Consell Assessor en marxa". Oliver ha destacat que "el Govern no pot restar impassible davant les qüestions que afecten de manera directa a la imatge de la que és la primera indústria a Balears, la turística".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube