Imprimeix
PDF

2.500 militants del PSIB-PSOE estan cridats aquest diumenge a les urnes per a triar el nou secretari general de la formació a l’Estat.

candidatos 15537_1 web2.500 militants del PSIB-PSOE estan cridats aquest diumenge a les urnes per a triar el nou secretari general de la formació a l'Estat.Els gairebé 200.000 afiliats del PSOE a tot l'Estat podran fer servir la força del seu vot directe per a triar entre els tres candidats que s'han postulat per a la secretaria general de l'executiva federal del partit.Eduardo Madina, Pedro Sánchez o José Antonio Pérez Tapias, un dels tres serà el successor d'Alfredo Pérez Rubalcaba al capdavant del socialistes espanyols. El PSIB PSOE disposarà d'un ampli operatiu durant la jornada de votacions de diumenge per a garantir el dret a vot de tots els militants, i per a fer el seguiment de l'escrutini un cop es tanquin les urnes.

Els 2.500 militants del PSIB-PSOE estan cridats a participar aquest diumenge en un acte inèdit a la història del sistema de partits polítics espanyols: el seu vot directe servirà per a que un dels tres candidats presentats, Madina, Sánchez o Pérez Tapias, es converteixi en secretari general del PSOE.

La secretària d'organització del PSIB-PSOE, Isabel M. Oliver ha volgut destacar la "passa endavant que ha fet el PSOE amb la celebració d'aquestes eleccions per a escollir secretari general sota la fórmula d'un militant, un vot". "La gent ens ha demanat canvis i nosaltres ens adaptem a nous processos que afavoreixin la democràcia interna i la transparència en la presa de decisions", ha dit Oliver, que des del seu càrrec coordina tot el procés electoral a Balears.

Les xifres

Els 2.500 militants podran efectuar el seu dret a vot a les seves respectives Agrupacions Socialistes de pertinença. El diumenge 13 de juliol estaran obertes 59 seus socialistes a totes les Illes. L'horari de votació general serà de 10 a 20 hores, tot i que algunes Agrupacions el podran adaptar en virtut del nombre de militants que hi estiguin afiliats.

La jornada electoral i votació de Francina Armengol

La votació de la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol es produirà a la seu de l'Agrupació Socialista d'Inca. Durant tota la jornada es farà el seguiment d'allò que passi a les Associacions Socialistes de Balears, des de la seu del Partit a Palma, al carrer Miracle 1. El sistema informàtic que la direcció del PSOE ha habilitat a l'efecte permetrà obtenir dades de participació territorialitzades durant el decurs de la jornada electoral.

El seguiment del recompte

Un cop tancades les darreres urnes, a les 20 hores del diumenge, s'iniciarà el procés de recompte dels vots i la proclamació del guanyador de la consulta, que es farà a la seu central del PSOE al carrer de Ferraz a Madrid. A Balears la seu del PSIB-PSOE es mantindrà oberta, amb la presència de càrrecs institucionals, orgànics i militants, encapçalats per Francina Armengol, que un cop s'hagin sabut els resultats, estarà a disposició dels mitjans de comunicació per a fer declaracions.

Crida a la participació

La secretària d'organització del PSIB-PSOE Isabel M. Oliver ha volgut esperonar "tots els militants socialistes de Balears per que acudeixin a la seva Agrupació a exercir el dret de vot", atesa la importància del moment que suposa l'elecció per vot directe del secretari general del PSOE "per primer cop en tota la història". Oliver ha valorat que "indubtablement aquest procés d'elecció, i el Congrés Federal posterior -que se celebrarà a finals d'aquest mes de juliol- comportarà l'inici d'una nova etapa, que a Balears ja ha tingut el seu primer capítol amb la celebració de primàries per a l'elecció de secretària general".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube