Imprimeix
PDF

Armengol: “En aquests moments vull recordar la feina de Rubalcaba, que ha dut les regnes del Partit en un moment molt difícil”

Els principals càrrecs orgànics i institucionals del PSIB-PSOE voten a les eleccions obertes a tota la militància per a escollir nou secretari general entre Madina, Sánchez i Pérez Tapias. 2.731 militants del PSIB i de JSIB estan cridats a exercir el seu dret a vot en una jornada electoral que mantindrà obertes les urnes fins les 20h.La secretària general del PSIB ha votat a les 10:20 del matí a la seu de l'Agrupació Socialista d'Inca.

Armengol vota Inca webMés de 2.700 militants del PSIB-PSOE i de Joventuts Socialistes estan cridats a triar aquest diumenge entre els tres candidats presentats pel càrrec de secretari general del PSOE, en un procés inèdit a la història política espanyola en què el vot de cadascun dels militants de la formació, uns 200.000 a tot l'Estat, compta a l'hora de l'elecció del màxim responsable orgànic del Partit.

A Balears romanen oberts un total de 59 centres electorals a disposició dels militants afiliats a cadascuna de les Agrupacions, per bé que l'horari d'obertura de les urnes s'està adaptant a l'afluència dels militants a cada seu. No obstant això, l'horari de votacions no acabarà fins les vuit d'aquest vespre, i serà aleshores quan s'iniciarà el procés d'escrutini, que se centralitza a la seu central a Madrid, i que a Balears es podrà seguir a partir de les 21 hores a la seu central de la formació, al carrer Miracle, 1.

La secretària general del PSIB, Francina Armengol, ha estat una de les dirigents socialistes que més d'hora ha exercit el seu dret. A les 10:20 ha introduït el seu vot a l'urna, en aquest cas a l'Agrupació Socialista d'Inca, on ha estat acompanyada per Virgili Moreno i Xavier Ramis, entre d'altres militants.

Després de votar, Armengol ha volgut dedicar "un record a Alfredo Pérez Rubalcaba –el secretari general sortint- que ha agafat les regnes del partit en un període molt difícil, i que ha tingut una gran trajectòria política i professional".

Armengol ha destacat que la jornada d'avui referma "l'aposta pel debat, per més transparència i més participació dels militants socialistes, per que tots junts hem de compartir decisions importants", en relació a un procés electoral entre els tres candidats cridats a assumir la secretaria general del PSOE, Eduardo Madina, Pedro Sánchez i José Antonio Pérez Tapias que la mateixa Armengol ha qualificat de "molt net, clar i amb propostes de cara a la militància" que pot escollir entre "tres lideratges que poden conformar cadascun dels tres candidats presentats".

Per Armengol la jornada de votació d'avui, en la qual gairebé 200.000 militants socialistes escullen en el seu nou responsable "és un exemple de democràcia, i difícilment imagino que altres partits polítics poguessin dur a termes aquest procés de debat i de plantejar propostes en públic".

Un procés inèdit a la història dels partits polítics a l'Estat i que ha de servir per "poder engrescar la nostra militància que té ganes de tirar endavant un partit amb més de 130 anys d'història".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube