Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE rellança la campanya #1anypelcanvi amb la publicació del vídeo “La gran excusa” a traves del web del Partit i de les xarxes socials

Retallades flyer webEl vídeo, de poc més d'un minut i mig de durada, resum de manera gràfica i irònica l'alt grau de desconnexió amb la realitat dels ciutadans i ciutadanes de Balears a què ha arribat el Govern de José Ramón Bauzá.

El PP ha pres la crisi com a excusa per a executar doloroses retallades en l'àmbit dels serveis socials, la sanitat i l'educació públiques. La campanya de mobilització #1anypelcanvi, iniciada el passat 12 de juny ja ha propiciat la celebració de més d'una vintena d'actes i reunions i de la mobilització de simpatitzants i militants a través de les xarxes.El llançament a través de les xarxes socials (@psibpsoe a Twitter i el mur del PSIB al facebook), i al web del partit (www.psib-psoe.org) del vídeo "La gran excusa", s'emmarca dins la campanya #1anypelcanvi que des del 12 de juny difon la real dimensió de l'efecte de les polítiques de retallades posades en marxa pel Govern de Bauzá en tres anys de mandat, just quan queda ja menys d'un any per a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques.

"La gran excusa" es refereix, sens dubte, a la gran justificació que el PP ha trobat amb la crisi econòmica per emprendre polítiques de retallades indiscriminades en diferents àmbits dels serveis socials, la dependència, l'educació i la sanitat, que han fet posar en perill gran part dels avenços assolits històricament.

Unes retallades que a dia d'avui es cobren les seves víctimes en les persones amb menys capacitat de mantenir un nivell de vida per damunt del llindar de la pobresa. Classes mitjanes que van a menys, que esgoten els seus recursos, amb un Govern que increïblement disminueix les xarxes de protecció social; i que per altra banda, no afavoreix la dinamització del mercat laboral.

La manca de treball, i la seva precarització aboca a un gran nombre de ciutadans de les Illes a les portes de la pobresa i de l'exclusió social, com demostren els indicadors que aquestes darreres setmanes s'han anat coneixent de la mà d'entitats com Càritas, l'OCDE o Save the Children. En una paraula, el Govern del PP s'ha proposat el desmantellament de l'Estat del Benestar.

Davant d'això, el missatge que ha difós el PSIB-PSOE, a través de la campanya #1anypelcanvi, i que es condensa en el vídeo que avui es presenta, "La gran excusa", va en la línia de oferir un nou horitzó, en el qual el patiment social no sigui l'única sortida a una crisi financera de la que la immensa majoria dels ciutadans n'han estat hostatges sense tenir-hi cap responsabilitat. Els socialistes de Balears han transmès el missatge de què l'Estat del Benestar és una línia vermella que no es pot traspassar, i que cal fer enrere totes aquelles mesures que l'hagin vulnerat.

Una oportunitat única que es presenta d'aquí a menys d'un any, a les eleccions autonòmiques i municipals de maig de 2015. El moment en què la recepta de Bauzá –així com apareix a "La gran excusa"- haurà de ser rebutjada massivament per tots aquells que n'hagin patit les conseqüències, per tots aquells que tres anys després, han vist empitjorar les seves condicions de vida i les seves expectatives de futur. Per aquells que abans tenien i ara no.

#1anypelcanvi, un resum de la campanya

El 12 de juny el document #1anypelcanvi elaborat originalment pel GPS, que contenia el corpus de les iniciatives d'oposició plantejades al Govern Bauzá, es va presentar al Consell Polític. Sota l'etiqueta de twitter #1anypelcanvi s'ha organitzat una extensa gamma d'actes i de difusió de missatges. A les xarxes el 'hashtag' ha tingut centenars de mencions, i també s'han difós diversos foto-missatges (que acompanyen aquesta nota en forma d'arxius adjunts) al•lusius a les erràtiques polítiques del PP en diferents camps.

A més sota el lema #1anypelcanvi, en el darrer mes i mig el PSIB-PSOE s'ha acostat a diversos interlocutors socials, com el Cercle d'Economia, els Comitès d'empresa d'AENA a Menorca, els sindicats UGT i CCOO del sector de l'hostaleria, a plataformes socials com #Balearsdiuno a les prospeccions petrolieres, Greenpeace i Al Molinar port petit.

La feina d'iniciativa legislativa del GPS ha aprofitat el rebuf de la campanya per a llençar proposicions de Llei com la dels Drets i Garanties de les Persones en el Procés de Morir, la Llei de Memòria Històrica, o la iniciativa per a garantir igualtat de salaris i condicions als treballadors que es trobin en processos d'externalització laboral de les seves funcions, via modificació de l'Estatut dels Treballadors.

Finalment #1anypelcanvi també ha inclòs l'organització una desena d'actes públics a Mallorca, Menorca i Eivissa, que han inclòs trobades amb militants i simpatitzants, i reunions sectorials com la celebrada a Puigpunyent amb motiu de la celebració del tercer aniversari de la declaració com a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco de la Serra de Tramuntana. Artà, Alcúdia, Colònia de Sant Jordi, Palma, Eivissa, Maó, Binissalem i Portocristo han estat altres parades de la part més social i participativa de la campanya.

Una iniciativa que a més ha coincidit en el temps amb un dels processos més innovadors i democràtics de la història del PSIB-PSOE, com ha estat la generosa mobilització de la militància per a participar en el procés d'elecció directa i universal de qui haurà de ser el nou secretari general del PSOE, en una jornada en que va participar prop del 70% de la filiació a Balears. Una mostra més del vigor i la validesa del missatge que el PSIB-PSOE ha transmès a través de #1anypelcanvi, quan ja només queden 10 mesos per que aquest canvi pugui ser una realitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube