Imprimeix
PDF

Armengol convida a la participació ciutadana i a la millora de la vida democràtica a través de la llei del Bon Govern

109La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha manifestat que és necessari millorar la participació de la ciutadania en la vida democràtica i que és un deure de la classe política escoltar les reclamacions que els hi fa la societat.

Armengol ha recordat que es pot avançar ja cap a aquests dos reptes gràcies a la llei del Bon Govern que va ser aprovada pel Parlament de les Illes Balears durant la passada legislatura.


Francina Armengol ha reivindicat les possibilitats que ofereix aquesta nova llei per a la participació ciutadana i la millora de la qualitat democràtica durant l’acte públic organitzat pel Grup Parlamentari Socialista i que sota el títol “la llei del Bon Govern: una eina per a la participació i la transparència” ha aplegat a quasi un centenar de persones en el saló d’Actes del Parlament.


La portaveu socialista ha manifestat que aquesta llei és una eina que la ciutadania pot emprar per participar més en la vida política, especialment en l’elaboració del pressupost de la Comunitat Autònoma i en el capítol de les inversions a prioritzar. Armengol ha recordat l’obligació que té el Govern de les Illes Balears de complir amb aquesta llei i ha exigit al cap de l’Executiu que ho faci efectiu en el proper projecte de pressupost del 2012.


Per Armengol, la llei del Bon Govern “és una eina molt potent que dóna resposta a algunes de les reivindicacions de la nostra societat  i que són, per damunt de tot, les de participar de les decisions, de les polítiques i del futur d’aquesta terra”, ha afirmat.
L’acte ha comptat també amb la participació d’Antoni Diéguez i Lourdes Aguiló, diputats del Grup Parlamentari Socialista, que han detallat el contingut i les possibilitats que té la llei per fer efectiva la participació ciutadana i la millora de la qualitat democràtica. Entre els assistents a l’acte, a més dels dirigents socialistes, han assistit representants de diferents entitats i associacions com el Cercle d’Economia, Patronat Obrer, UGT, Obra Cultural Balear, Federació d’Associació de Veïns, Càrites, ABAIMAR o Fons Mallorquí de Solidaritat, entre altres, a més de dos membres del Moviment 15-M.


Aquesta jornada forma part d’un seguit d’actes que el Grup Parlamentari Socialista té previst organitzar en els propers mesos per debatre i reflexionar sobre temes d’actualitat.

CONTRADICCIONS EN EL GOVERN BAUZÁ
Per altra part, i en relació al crèdit de 150 milions d’euros, la portaveu socialista ha demanat al Govern que eviti les continues contradiccions i els missatges catastrofistes. Armengol ha declarat que tot plegat és una situació còmica, ja que mentre el president Bauzà diu que no troba els doblers, el conseller Pep Ignasi Aguiló afirma que les entitats financeres l’hi han transmès bona disponibilitat per concedir el crèdit. La portaveu socialista ha exigit més serietat a l’Executiu i que comencin ja a treballar per cercar solucions als problemes que tenen els ciutadans de les Illes Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube