Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE ofereix un pacte econòmic a l'equip de govern del Consell de Mallorca

112El Grup socialista del Consell de Mallorca ha ofert avui a l'actual equip de govern fer un pacte econòmic per tal d'afrontar junts la situació de crisi i dificultats que pateix la institució. Es tracta d'una “proposta en positiu, per ajudar a solucionar les dificultats d'aquesta administració”, ha explicat el portaveu socialista a la institució, Jaume Garau.

 

El portaveu ha recordat que la situació econòmica del Consell és solvent i que fins al mes de juny l'antic equip de govern (socialista) va complir amb totes les obligacions sense retalls. Tot i que el Govern de les Illes Balears deu al Consell una quantitat estimada de 180 milions d'euros, ara mateix la institució no té problemes de liquiditat, però si que poden arribar en un futur.

Antoni Alemany, ex-conseller d'Hisenda de la institució, ha assenyalat que per això és imprescindible arribar a un acord per aprovar el pressupost del 2011 o introduir al pressupost prorrogat del 2010 les modificacions necessàries (a més de las ja fetes per l'equip socialista fins el 24 de juny). També és imprescindible fer un pla de pagaments i un pla de cobrament de tot el què deu i li deuen al Consell de Mallorca, ha opinat.

Alemany ha ofert a l'equip de govern del PP tornar a fer feina dins la “comissió de crisis” conjunta que varen formar govern i oposició al Consell durant el segon semestre de l'any 2010. Aquesta comissió, que es va crear en juliol del 2010 a proposta del PP i per unanimitat, permetia afrontar els problemes financers de forma conjunta, amb la participació i opinió dels diferents grups polítics. La comissió seria la responsable de prioritzar la despesa de tots els serveis del Consell de Mallorca, i a la vegada de facilitar el calendari de pagament als proveïdors. Aquest acord permetria acabar l'any “sense problemes i sense haver de deixar de fer coses previstes en el pressupost”, ha opinat Alemany.

Finalment, el PSIB-PSOE ha proposat intentar donar solució al problema històric de finançament del Consell, fent feina damunt una proposta ja existent que varen elaborar els tècnics del Consell durant la passada legislatura. Aquest nou sistema de finançament seria més transparent i tendria més en compte la corresponsabilitat fiscal, és a dir, els ingressos de la institució dependrien de si puja o baixa la riquesa generada a Mallorca. L'ex-conseller d'Hisenda ha dit que correspon al Govern de la CAIB respondre a aquesta proposta, lògicament analitzant i mirant de forma conjunta el finançament de tots els consells insulars. “No volem que això es converteixi en un tema de lluita política”, ha conclòs Alemany.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube