Imprimeix
PDF

Pedro Sánchez es compromet que “no hi haurà prospeccions petrolíferes” si el PSOE governa en el 2015

eivissa sanchez armengol torresEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha manifestat avui amb rotunditat el seu compromís en contra de les prospeccions petrolíferes. En el cas que al 2015 hi hagi governs socialistes a Balears i a l’Estat, “no hi haurà prospeccions petrolíferes”, ha assegurat Sánchez en la visita que ha fet avui a Eivissa, on s’ha reunit amb la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i el secretari generals dels socialistes de l’illa, Vicent Torres.

“Com a líder del Partit Socialista, li dic que no hi haurà prospeccions petrolíferes, si som govern en maig del 2015 a Balears i en el govern d’Espanya en novembre del 2015”, ha assegurat.

"La posició és clara a nivell federal, nosaltres estem en contra de les prospeccions petrolíferes, tant a Canàries com a Balears", ha manifestat el secretari general del PSOE. Sánchez ha insistit que els socialistes seguiran exigint al PP que "ni a Balears ni a Canàries es produeixin aquestes prospeccions petrolíferes". A més, ha recordat que el PSOE ha demanat la compareixença del Govern de l’Estat “per tal que aclareixi fins a l’últim extrem” les prospeccions que es varen detectar en 2013 i que els executius tant de Madrid com balear han ocultat durant més d’un any.

Segons ha dit, la proposta del PSOE a nivell estatal passa per "canviar el model energètic i que acabi amb la dependència del nostre país del petroli i del gas", enfront l’actual model del Partit Popular, favorable a tirar endavant amb les prospeccions petrolíferes tant a Canàries, on ja han estat autoritzades, com a Balears.

Pedro Sánchez també ha manifestat la seva "preocupació" per la "inacció" del president Rajoy i el seu "incompliment respecte a la reforma del model de finançament autonòmic. “Li torn a demanar a Rajoy que afronti la reforma ", ha dit. L'objectiu ha de ser que aquesta "garanteixi el finançament de serveis essencials per a la cohesió i el benestar dels ciutadans i de les ciutadanes", com són "l'educació pública, la sanitat pública, en definitiva els serveis socials que cohesionen la societat".

Les prospeccions petrolíferes i el finançament de les illes són dos dels assumptes més destacats que ha tractat avui Sánchez amb els socialistes de Balears. La secretària general del PSIB li ha exposat la “situació complicada“ a nivell de finançament i la necessitat, igualment, d’articular un nou Règim Especial per a Balears: “Les nostres illes són més cares, els empresaris són menys competitius, els treballadors també, i això ho ha de compensar el Govern d'Espanya amb una proposta específica".

El nou REB “dorm en el somni dels justos” ha lamentat Armengol, que també ha recordat que “amb Rajoy i Bauzá hem rebut 0 euros en inversions estatutàries”, el que suposa "un insult" i una situació que ”reverteix en menys qualitat de vida per als ciutadans”.

Abans de la roda de premsa que ha ofert a Eivissa, Pedro Sánchez ha realitzat un recorregut pel conjunt Patrimoni de la Humanitat de les murades de la ciutat, la recuperació de les quals el PP ha abandonat, com ha recordat Armengol: “Quan hem governat els socialistes, hem apostat pel patrimoni de la humanitat, per donar-nos a conèixer per allò que ens fa únics i especials”. Per contra, ha dit que “el Partit Popular no aposta per això, sinó tot el contrari, i l’amenaça de les prospeccions és cada vegada més dramàtica”. Armengol ha recordat a Sánchez que el PSIB ha reclamat la dimissió del conseller de Medi Ambient, Gabriel Company, “i la segueix demanant, perquè ha amagat una qüestió que és gravíssima, que en el 2013 s’han fet prospeccions en aquesta comunitat autònoma”.

Per la seua banda, el secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, ha agraït la visita de Pedro Sánchez a Eivissa, una illa que és “exemple de la urgència i la necessitat del canvi”. Segons Torres, amb Sánchez com a nou secretari general del PSOE i amb “la força i el lideratge” de Francina Armengol a Balears, els socialistes estan en condicions de “recuperar la confiança de la ciutadania” en els processos electorals del 2015. La visita de Sánchez ha finalitzat amb una multitudinària trobada amb militants a la seu del Partit Socialista a Eivissa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube