Imprimeix
PDF

Francina Armengol i Susana Díaz posen en valor el model socialista de “blindar drets front les retallades de la dreta”

Armengol i Díaz MenorcaLes líders socialistes han parlat dels problemes comuns de Balears i Andalusia per “articular possibles propostes conjuntes”. Un cop s’ha demostrat que el camí de l’austeritat no funciona, apel•len a “impulsar les polítiques de creació de llocs de feina per a joves”.

La presidenta de la Junta de Andalusia, la socialista Susana Díaz, ha visitat avui Menorca acompanyada de la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, a més de Vicenç Tur, secretari general dels Socialistes de Menorca, i altres companys socialistes on han posat en valor el model de governar i gestionar dels socialistes que passa per “garantir i blindar drets bàsics i serveis públics front les retallades que practiquen els governs de dretes a tot arreu”.

Durant un dinar de feina amb les líders socialistes, Francina Armengol ha destacat algunes de les mesures que ha posat en marxa la presidenta socialista a Andalusia que “demostren que existeix una altra manera de fer les coses” i ha esmentat el “compliment de l’objectiu de dèficit sense retallar en educació ni sanitat, un programa que ha evitat més de 3.000 desnonaments en un any, una llei de transparència pública, un pla urgent de creació d’ocupació juvenil o uns pressuposts elaborats amb dos objectius clars: crear llocs de treball i garantir l’educació, la sanitat i els serveis socials”.

Les dues socialistes s’han mostrat convençudes de que “s’ha demostrat que el camí de l’austeritat no funciona”, pel que Armengol ha apel•lat per “impulsar polítiques de creació de llocs de feina juvenil i inversions que ens facin sortir de la crisi, com s’està fent a Andalusia i com a contrapunt del que està fent Bauzà a les Illes Balears on només es dedica a retallar i a destruir tot el que és públic”.

La secretària general del PSIB-PSOE ha assegurat que “és el moment de la igualtat i la radicalitat democràtica”, fent referència a l’aposta dels socialistes de “sortir de la crisi tots junts, sense desigualtats ni deixar ningú a la cuneta, i optar per una nova democràcia renovada”.

Problemes comuns
Les Illes Balears i Andalusia comparteixen una sèrie de problemes de molta actualitat com les prospeccions petrolíferes i un nou sistema de finançament més just tal i com va prometre el PP, motius pels que Armengol i Díaz han parlat sobre ells i estan treballant per “articular possibles accions conjuntes amb les que defensar els interessos de la ciutadania d’ambdues comunitats front les accions del Govern Rajoy que resta impassible davant les amenaces de les prospeccions i no fa res per millorar el model de finançament autonòmic com havien promès a la ciutadania”.

Aquesta trobada amb la líder socialista andalusa és una més de les reunions que ha mantingut Armengol durant aquestes setmanes per traslladar els problemes de la comunitat balear als dirigents socialistes, tal i com va fer la setmana passada amb Pedro Sánchez a Eivissa on es va aconseguir el compromís del secretari general que no hi haurà prospeccions si els socialistes governen al 2015.

Aquest vespre, Francina Armengol farà la presentació de Susana Díaz durant la seva participació a les Converses a la fresca que organitza l’Ajuntament des Mercadal.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube