Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE vol parlar del model audiovisual de les Illes Balears, no només del comité de direcció d'IB3

115Demana al PP que aturi l'ERO a Televisió de Mallorca i que es reuneixi amb el sector audiovisual i el sindicat de periodistes

Palma, 21/7.- El PSIB-PSOE ha plantejat avui al PP la necessitat d'afrontar el debat sobre el model audiovisual de les Illes Balears, coincidint amb la negociació, ja iniciada, sobre el nou equip directiu d'IB3. En una reunió celebrada avui dematí, el Grup Socialista s'ha mostrat dispost a trobar una solució de consens per a IB3, però també demana parlar del model de televisió pública a les illes.

Volem saber quin és el model de televisió pública que té el PP, no tornar a una televisió “de partit” com ja varem patir en el passat”, ha explicat Francina Armengol, portaveu del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de les Illes Balears. Armengol ha recordat que, en la darrera legislatura, es va avançar molt cap a una televisió plural i independent dels partits polítics, en la professionalització de la informació i en l'austeritat de la despesa, que va passar de més de 120 milions d'Euros a IB3 a un pressupost de 50, i només 9 milions a TVM.

El PP s'ha mostrat dispost a mantenir i respectar la Llei d'IB3 aprovada per unanimitat al Parlament la legislatura passada. “És una bona notícia”, ha reconegut. Armengol ha recordat que, entre els objectius de la Llei d'IB3, estan protegir i ajudar al desenvolupament del sector audiovisual, garantir el dret de la ciutadania a una informació plural i veraç i fer país, amb la defensa de la llengua i la identitat, i tenint en compte especialment que Balears és una comunitat pluriinsular. Preocupa especialment als socialistes el futur del sector audiovisual a Balears, un sector que està començant a créixer, que no consumeix territori, que innova i que crea riquesa.

El PP ens ha cridat per parlar d'IB3, però no per parlar sobre el tancament de Televisió de Mallorca. Aquesta és una decisió que nosaltres volem discutir”, ha declarat Armengol. En la seva opinió el tancament i l'ERO anunciat a TVM és “precipitat, desproporcionat i improvisat”. “He vist el PP renunciar a altres promeses electorals amb menys conseqüències que enviar a l'atur a 120 famílies i posar en greus dificultats tot un sector emergent com és l'audiovisual”, ha afegit. Les reunions continuaran la setmana pròxima.

Cosme Bonet, portaveu del Grup Socialista en la Comissió d'IB3, ha opinat que la decisió de tancar TVM és un exemple més de la manca d'operativitat i la improvisació del Govern del PP, que dia rere dia vol prendre decisions sense tenir clar el que vol ni com ho vol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube