Imprimeix
PDF

“El PP menteix, sabien el que passava i com solucionar-ho i no han fet res”

Cosme Bonet ha criticat “l'actitud cínica del PP que ens acusa d'ocultació quan fórem nosaltres els que impulsàrem la investigació”.

Cosme Bonet, vice secretari general dels Socialistes de Mallorca i ex conseller de Presidència del Consell de Mallorca, ha contestat a les acusacions llençades pel Partit Popular sobre l'ocultació d'irregularitats a les obres del Teatre Principal i ha assegurat que “el PP menteix, sabien el que passava i com solucionar-ho i no han fet res”.

Mercedes Garrido, ex secretària general tècnica de Presidència, ha explicat que “sabien el que passava amb les obres del Teatre Principal perquè quan es va decidir allanar la demanda de la UTE per la que el Consell havia de pagar 1,3 milions d'euros es va informar al Patronat del Teatre Principal on el PP té tres representants, entre ells a Tomeu Martínez, actual assessor de Maria de Salom”.

Pel que fa a la solució que hauria d'haver aplicat el nou equip de govern, Cosme Bonet ha manifestat que “el senyor Rotger només havia de signar la denúncia que vam deixar preparada i presentar-la a Fiscalia, si no ho ha fet és per la inoperància que està demostrant el PP”. Bonet ha afegit que “el PP ha de deixar de cercar excuses i posar-se a fer feina perquè la situació en la que ens trobam reclama governants que trobin solucions en lloc de trobar encara més problemes”.

Els Socialistes exigeixen una rectificació immediata de les manifestacions del popular Joan Rotger, així com una disculpa pública, ja que es tracta d'unes acusacions molt greus, infundades i que falten per complet a la realitat. De no rectificar-se aquestes paraules els Socialistes estudiaran emprendre les oportunes accions legals i interposar una denúncia contra el senyor Rotger.

S'ha de recordar que les obres de reforma del Teatre Principal foren adjudicades a la UTE Dragados-Melchor Mascaró durant la legislatura 2003-2007 pel govern d'Unió Mallorquina amb el suport del PP.

La legislatura passada (2007-2011), la UTE constructora va interposà una demanda contra el Teatre Principal reclamant la revisió del preu de l'obra i la devolució dels avals, pel que l'equip de govern va sol·licitar un informe al respecte que va concloure que s'havia de pagar aquesta revisió de preus.

A la vista de l'informe, el departament de Cultura i la direcció del Teatre Principal van organitzar una reunió entre els responsables polítics i tècnics del Consell de Mallorca en la que finalment es decideix que el Teatre haurà d'afrontar el pagament de 1,3 milions d'euros a la UTE, punt del que s'informa al Patronat del Teatre Principal on el Partit Popular té tres representants, pel que no pot dir que no té constància de la decisió.

Per una altra banda i tenint en compte que es va fer la recepció de les obres amb deficiències, es va encarregar un informe a un arquitecte per detectar-les i reclamar a la UTE constructora la seva reparació, a més d'informar a l'equip tècnic del Consell de Mallorca, entre ells a l'arquitecte de la institució.

Fruit de la presentació per part de la UTE de diferents certificacions finals d'obra que presenten disparitat de partides entre elles, l'executiu va decidir encarregar un nou informe emès al mes de febrer de 2011 que treu a la llum una sèrie d'irregularitats, pel que es decideix posar-ho en coneixement de Fiscalia al mateix temps que s'informa al Cap dels Serveis Jurídics del Consell de Mallorca.

Durant els mesos següents es va prepara la denúncia per ser presentada a Fiscalia i es va informar al nou responsable de Cultura de la institució, el senyor Joan Rotger, de la situació, a més de lliurar-li la denúncia ja redactada que només estava pendent de signar i presentar.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube