Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al Govern de trencar un consens bàsic amb la intenció d’eliminar el català com a requisit en la funció pública

117El diputat socialista Cosme Bonet ha acusat al Govern del PP de voler trencar un consens bàsic de convivència amb la modificació que pretén fer de la Llei de Funció Pública, que preveu eliminar el català com a requisit per accedir a un lloc de feina a l’Administració.

 

Bonet ha manifestat el rebuig a la iniciativa, ha advertit que suposa un clar incompliment de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears i ha demanat la seva immediata retirada. A més, ha apuntat que en cas de tirar-se endavant faria necessària la modificació del propi Estatut d’Autonomia.

Cosme Bonet ha dit que la proposta que pretén impulsar el Govern del PP de fer del català un mèrit i no un requisit com fins ara suposa a més una discriminació dels drets dels ciutadans que no podran ser atesos en una de les llengües oficials de la nostra comunitat. El diputat socialista ha recordat com la Justícia ja va tomar l’anterior intent del PP de rebaixar el coneixement del català per a l’accés a la funció pública, el que es va conèixer com el decret Rodríguez, per les desigualtats que creava entre els propis funcionaris. En aquest sentit, Bonet ha apuntat que podria passar el mateix amb la proposta que fa el Govern al exigir només el coneixement de la llengua catalana entre el personal docent. 

Bonet ha manifestat que el PP està trencant el consens polític i social que es va assolir amb la Llei de Normalització Lingüística i que ha estat vigent en els darrers vint-i-cinc anys. El diputat socialista ha recriminat al Govern Bauzà que creï aquests tipus de confrontacions i disputes en lloc de centrar-se en la creació de llocs de feina i resoldre la situació de crisi econòmica.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube