Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE proposa una reforma fiscal per obtenir més recursos econòmics i evitar retallades en sanitat

118La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha demanat al president del Govern, José Ramón Bauzá, que reclami els 240 milions d’euros del Fons de Competitivitat i que aprovi una reforma fiscal que aporti més recursos econòmics a les Illes Balears.

Armengol ha manifestat que davant la situació de crisi econòmica i de falta de recursos de l’Administració Pública, el Govern pot obtenir més recursos fent  “pagar més els qui més tenen” per evitar així retallades en sanitat o educació. La portaveu socialista ha fet aquesta proposta després que el Consell de Política Fiscal i Financera aprovés ahir el Pla de Sanejament presentat pel Govern de Bauzá i de que es vagin coneixent algunes de les retallades previstes i que afecten a serveis públics bàsics de la sanitat i l’educació.

Francina Armengol ha manifestat el “desacord rotund” a aquestes possibles retallades i ha reclamat al president Bauzá que defensi els interessos dels ciutadans de les Illes Balears reclamant els 240 milions d’euros del Fons de Competitivitat que s’han de rebre per part del Govern Central. A més, ha proposat una reforma fiscal en alguns impostos per a que paguin els que tenen més recursos.

En aquest sentit, el diputat socialista Antoni Diéguez ha anunciat la presentació de dues proposicions no de llei de mesures tributàries. Aquestes proposicions no de llei serviran per augmentar el tipus en el tram autonòmic de l’impost sobre la renda de les persones físiques per a rendes superiors als 100.000 euros, així com l’impost sobre successions i donacions a partir de 600.000 euros. La segona de les proposicions no de llei serà per a la creació d’un tribut propi de la Comunitat de les Illes Balears sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient i que gravaria els elements patrimonials afectes a la realització d’activitats que incideixen, alteren o posen en risc de deteriorament el medi ambient, amb la finalitat de contribuir a compensar la societat el cost que suporta i a frenar el deteriorament de l’entorn natural. Diéguez ha manifestat que aquest impost afectaria a empreses amb grans beneficis econòmics que tenen instal·lacions i estructures que es destinen a les activitats de producció, magatzematge, transformació, transport i subministrament d’energia elèctrica i de carburants i combustibles, així com a les activitats de comunicacions telefòniques o telemàtiques.

El diputat socialista ha detallat que amb aquesta reforma es podrien obtenir uns 300 milions d’euros en la legislatura que ajudarien a millorar el finançament de la comunitat autònoma. Diéguez ha manifestat que “si el Govern necessita retallar 380 milions en la despesa pública, aquí en té ja 300 milions que pot obtenir amb aquesta reforma fiscal”.

Francina Armengol ha acusat al president Bauzá d’intentar crear una situació d’alarmisme que ajudi a justificar les retallades que preveu el Pla de Sanejament. Per això, Armengol ha dit que “ha de pagar qui més té i no qui menys recursos té” i ha recordat que el PSIB-PSOE s’oposarà a retallades en drets socials que afecten directament a les classes mitges i més necessitades.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube