Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que el Decret Llei de nomenament d'Antoni Gómez com a director d'IB3 és inconstitucional

122Els Socialistes han presentat un escrit a la Mesa del Parlament de les Illes Balears perquè sol·liciti al Consell Consultiu un dictamen sobre la constitucionalitat del Decret Llei.

El socialista Antoni Diéguez ha denunciat, en roda de premsa, que el Decret Llei aprovat pel govern de José Ramón Bauzà en el que nomena al conseller de Presidència, Antoni Gómez, com a director d'IB3 és “sense cap dubte inconstitucional”.

Diéguez ha explicat que “la Llei d'IB3 és una llei de desenvolupament estatutari [que estan previstes a l'Estatut d'Autonomia] i aquest tipus de lleis no poden ser objecte de decrets lleis com el que ha aprovat Bauzà”. A més, “la Llei d'IB3 aprovada amb el consens de totes les forces polítiques diu clarament que el càrrec de director de la ràdio televisió pública és incompatible amb ser membre del Parlament o del Govern per garantir la imparcialitat de l'ens, un altre punt que no es compleix”.

El grup parlamentari socialista ha presentat un escrit a la Mesa del Parlament perquè sol·liciti al Consell Consultiu un dictamen sobre la constitucionalitat d'aquest Decret Llei. Pel que fa a això, Antoni Diéguez ha assegurat que “esperam que la Mesa del Parlament així ho faci i el PP se n'adoni del greu error que ha comès”, tot i que també ha advertit que “si persisteixen en l'error, continuarem la batalla jurídica fins al final”.

Amb aquesta petició a la Mesa “defensam la imparcialitat de l'únic mitjà de comunicació públic que quedarà a les Illes Balears després del tancament de Ràdio Televisió de Mallorca a mans del PP”, ha explicat Diéguez, qui també ha criticat que sigui un “comissari polític” el director del mitjà de comunicació públic durant la campanya electoral i ha ironitzat demanant-se “com decidirà Gómez que siguin els debats electorals?”.

Diéguez ha manifestat que “demanam a Bauzà sentit comú, que deixi de governar a cop de decret i torni al consens perquè IB3 sigui imparcial com ho era abans” i ha advertit al president “que no faci el ridícul de que el primer decret llei del nou govern sigui inconstitucional”.

A més, el socialista també ha denunciat que “el Consell d'Administració d'IB3 que estava previst per avui ha estat desconvocat per un correu electrònic anònim, volem saber qui ho ha enviat i per què, ja que el president del Consell d'Administració, que és qui té la potestat per fer-ho, no ho ha fet”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube