Imprimeix
PDF

El PSOE es converteix en el partit més transparent d'Espanya

logo okA la web (www.psoe.es) hi ha tota la informació patrimonial, financera i contable del partit, així com les declaracions de béns dels membres de la direcció, entre les que hi ha les de Francina Armengol com a vocal de l'Executiva Federal (Francina Armengol).

El PSOE ja és el partit polític més transparent d'Espanya. Des de primera hora d'aquest matí, a la pàgina web (www.psoe.es) hi ha, a disposició de la ciutadania, un conjunt d'informes i documents que reflecteixen la situació patrimonial, financera i contable del PSOE, així com les declaracions de béns, renda i interessos dels integrants de la direcció del partit, del grup parlamentari i del seu gerent, on s'inclou la informació relativa a Francina Armengol, secretària general del PSIB-PSOE i vocal de la Comissió Executiva Federal.

Els socialistes demostren amb aquesta iniciativa pionera el seu compromís amb la transparència i la rendició de comptes a la vida pública que ha remarcat el secretari general, Pedro Sánchez, així com l'adopció de mesures que afavoreixin la regeneració política i institucional i que millorin la qualitat de la nostra democràcia.

Com ha senyalat el secretari d'Organització, César Luena, "mai un partit polític a la nostra història ha fet tal exercici de transparència"; i recordant el que ha estat un dels principals compromisos de Pedro Sánchez amb la ciutadania, ha afegit: "nosaltres deim i feim, aquesta és la credibilitat del Partit Socialista".

Entre els documents publicats, es troben els informes presentats al Tribunal de Comptes, seguint els criteris contables i indicacions del Pla de Contabilitat adaptat a les formacions polítiques. Els pressuposts dels darrers exercicis (2012, 2013 i 2014), el balanç i compte de resultats corresponents a 2012 y 2013, i la memòria explicativa dels comptes generals. Així mateix, hi ha una explicació dels ingressos i despeses del partit de 2012 y 2013.

Tots ells són documents que ajuden a entendre d'on venen els fons que arriben al partit i en què es gasten. Respecte els ingressos, un 65% procedeixen de subvencions públiques i un 20% són recursos propis, procedint la resta de donacions i ingressos extraordinaris. Pel que fa al capítol de despeses, un terç es dediquen a personal, un altre terç a serveis exteriors i el darrer al pagament del deute.

També hi figura a la web informació sobre els préstecs i crèdits de l'organització; una descripció del procediment de control i auditoria interna del partit; el compte de resultats de les darreres eleccions europees, així com l'execució del pressupost de l'actual exercici (2014) fins a finals de juny.

Tot i que és la primera vegada en que un partit polític dóna a conèixer tanta i tan detallada informació, el compromís del PSOE va més enllà, ja que s'aniran actualitzant i ampliant les dades en funció de cada nou exercici, pressupost o elecció.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube