Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE manifesta el seu suport a la secretària general de CCOO a Balears Katiana Vicens

131014 Armengol Mariluz Rodríguez suport katiana Vicens web

Nombrosos càrrecs públics i institucionals socialistes, entre ells la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, i la secretària d'Ocupació de la Comissió Executiva Federal del PSOE, Mari Luz Rodríguez, han assistit a l'acte de suport a Vicens que CCOO ha organitzat a Palma. 

El Grup Parlamentari Socialista ja va presentar una Proposició no de llei, conjuntament amb el Grup MÉS per a instar a la reforma del Codi Penal, i més en concret de l'article que basa l'acusació de 4 anys i mig de presó que la Fiscalia ha demanat a Vicens per la seva suposada participació en uns aldarulls en un piquet informatiu en el decurs de la vaga general del 2012.

Francina Armengol i Mari Luz Rodríguez han encapçalat la llarga llista de càrrecs del PSIB-PSOE que han volgut acompanyar i donar suport la secretària general de CCOO a Balears, Katiana Vicens, que avui ha afrontat la vista oral del judici que s'instrueix contra ella, per la seva suposada participació en un piquet informatiu que hauria provocat aldarulls a l'estació Intermodal de Palma, durant la vaga general de març de 2012. La petició de la Fiscalia és de 4 anys i mig de presó. Una pena considerada com a desproporcionada pels fets que es jutgen , i que ha provocat un seguit de reaccions de suport a Katiana Vicens en particular, i cap a la llibertat sindical i el dret de vaga dels treballadors en general.

Així, Armengol s'ha referit als 260 casos de sindicalistes encausats a tot l'Estat per fets similars als que s'imputen a Vicens: "són centenars de sindicalistes que estan essent encausats pel Ministeri Fiscal", en unes actuacions judicials que es basen en l'aplicació estricte de l'article 315.3 del Codi Penal, que comporta pena de presó per tot aquell que coaccioni o obligui a un altre a fer vaga.

La secretària general del PSIB s'ha sumat a les mostres de suport brindades a Vicens, al temps que ha considerat "desproporcionada" la pena de presó que la Fiscalia demana per la sindicalista de CCOO. En la mateixa línia s'ha expressat Mari Luz Rodríguez, secretària d'Ocupació de la Comissió Federal del PSOE, que ha estat present als jutjats de Via Alemanya abans de l'inici de la vista oral. "Ja fa molt de temps que no es jutjava a cap sindicalista al nostre país,que no es jutjava a les persones que garanteixen la defensa dels drets dels treballadors, que no es limitava la democràcia ni l'exercici del dret de vaga" ha afirmat la dirigent socialista per justificar la seva presència a Palma.

Rodríguez considera que "és probable que hi hagi instruccions orals cap a la Fiscalia, per a reprimir el dret de vaga, com a part d'una estratègia més general a la que el PP ens té acostumats: reprimir els drets de vaga i del treballador".

El PSIB-PSOE, a favor d'una reforma del 315.3 del Codi Penal.

De la seva part Francina Armengol ha recordat que el GPS, en iniciativa conjunta amb el Grup MÉS, ja han enregistrat al Parlament de les Illes Balears una Proposició no de llei per a instar al Congrés dels Diputats a què modifiqui l'article 315.3 del Codi Penal, sobre el que es basen totes les imputacions a sindicalistes que s'instrueixen ara mateix. "Demanem el suport de qui governa" ha dit Armengol "per a poder defensar a qui representa els treballadors i treballadores d'aquesta comunitat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube