Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE reclama al Consell Mallorca que exigeixi al Govern un pla de pagament de deute

127El portaveu del grup socialista al Consell de Mallorca, Jaume Garau, ha assegurat avui que el deute que manté el Govern amb la institució insular "és irrenunciable".

 "És irrenunciable, legal i obligatori pagar", ha assegurat Garau en una roda de premsa sobre la situació econòmica del Consell de Mallorca i ha insistit que "si el deute no es trasllada a un calendari concret i una documentació tangible, no es pot pressupostar ".

Per la seva banda, el president del grup socialista en l'oposició i ex conseller d'Hisenda, Antoni Alemany, ha assenyalat que el deute "no és una propina del Govern" al Consell, sinó una obligació legal de finançament i ha demanat "un pla viable de pagament en un, dos o tres anys "que permeti que segueixi regint una bona relació entre ambdues institucions.

La programació seria una continuació del pla de pagament que ja va establir l'anterior govern de la institució insular al maig, quan es va constatar que el Govern tenia problemes de tresoreria per pagar al Consell de Mallorca.  Alemany ha detallat que al maig es va acordar estructurar amb el Govern un pagament de 18 milions d'euros al mes, el primer abonament ja es va fer, que responia a 8 milions de despesa ordinària que suposa l'assignació mensual del Govern al Consell, més 10.000.000 per anar "eliminant endarreriments" impagats.

Mentrestant, segons l'opinió d'Alemany, el Consell hauria de prendre mesures "per poder tenir diners en caixa i poder fer front a les seves necessitats".

L'exconseller d'Hisenda considera que només una petita part del deute del Govern és qüestionable: els 37,5 milions "que es pagaven cada any a compte del nou sistema de finançament que havia de haver-se aprovat el 2008" i es van aprovar al Consell Interinsular de Finançament de 2008 a 2010. La quantia de 2011 depèn "de la voluntat política".

Alemany considera que el dubte del pagament d'aquests 37.500.000 sorgeix de que "s'està qüestionant si s'ha de potenciar el Consell de Mallorca o no".

L'exconseller ha defensat que l'anterior executiu va deixar una situació econòmica "sanejada" que dista molt de la descripció que realitza el govern actual i ha anunciat que a partir del proper ple el grup socialista començarà a reclamar solucions per als problemes econòmics de la institució. “Els pressuposts del 2007, del 2008, del 2009, i del 2010 es varen liquidar amb superàvit, i això està certificat per la intervenció general de la institució”, va explicar.

"S'han atrevit a dir que la situació és gairebé de fallida quan no és així", ha criticat. "El que diuen del Consell és totalment fals (...), deixem un Consell sanejat i amb una tramitació dels pressupostos de 2011 que permet molta capacitat de gestió amb més de 230 milions que no estaven adjudicats", ha reiterat.

Per la seva banda, Garau ha assegurat que tres mesos després que el PP guanyés les eleccions "al que s'ha dedicat el Consell de Mallorca és únicament a buscar tot tipus de justificacions per tancar la Radiotelevisió de Mallorca".

El portaveu socialista ha acusat la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, d'oferir una "visió catastrofista" de la situació econòmica de la institució que "és falsa, mentidera i està orientada als comicis electorals del 20-N" i suposa "un discurs 'copiat' del PP nacional, que s'han trobat amb un forat econòmic".

El portaveu socialista ha definit l'objectiu de l'estratègia dels governs del PP: "Seguir introduint en la consciència ciutadana que nosaltres hem gestionat malament".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube