Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana al PP que exigeixi la reunió de la Comissió Mixta per resoldre la situació

128Rebutja les acusacions i demana al PP que deixi de cercar excuses per retallar inversions.

 

Palma, 23 Agost.- El PSIB-PSOE rebutja les declaracions fetes avui dematí pel conseller Gornés del Govern de les Illes Balears, que acusa al Govern anterior d'ocultar una Sentència del Tribunal Suprem sobre el conveni de carreteres 1998-2004. El Govern socialista de Francesc Antich va defensar els interessos dels ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears en tot moment, va mantenir el contenciós presentat per l'anterior Govern i va demanar una reunió de la Comissió Bilateral Mixta amb Madrid tot d'una que va rebre la sentència.

La decisió del Tribunal Suprem del mes de març ratifica una sentència anterior que no entra en el fons de la qüestió. El que diu és que el Ministeri de Foment no podia prendre la decisió de resoldre el conveni sense convocar la Comissió Bilateral Mixta amb el Govern de la Comunitat Autònoma. El Govern socialista va demanar per escrit la convocatòria d'aquesta comissió, tot d'una que va rebre la sentència. D'aquest escrit hi ha constància a la Conselleria i sembla que és el PP qui intenta confondre a la ciutadania per amagar el fons del problema. El PSIB-PSOE desconeix si el Govern del PP a fet qualque gestió en aquests dos mesos per exigir la reunió.

De fet, hauria de ser el Partit Popular qui doni explicacions de com va gestionar la construcció de carreteres durant el seu mandat, posant en perill les inversions.  Igualment, el PP intenta confondre la opinió pública amb les xifres de les expropiacions. Quan el PSIB-PSOE va arribar al Govern el 2007, es va trobar que l'anterior govern havia fet les carreteres i no havia pagat ni previst pagar cap expropiació. El Govern socialista va posar en marxa els pagaments per les expropiacions en les que s'havia arribat a un acord. Les expropiacions en via de resolució judicial quedaren pendents.

El PSIB-PSOE recorda que va ser el Govern Antich el que va desbloquejar la situació anterior i va aconseguir firmar amb Madrid un Conveni de Carreteres nou (2009) que preveu actuacions viàries per un total de 568,6 milions d'euros (431 a Mallorca, 68,8 a Menorca, 55,4 a Eivissa i 13,4 a Formentera). 

Sembla que l'actual govern del PP vol amagar la realitat de la seva mala gestió anterior i preparar el camí per paralitzar inversions de futur a les Illes. El PSIB-PSOE urgeix al Govern actual a reunir-se amb el Ministeri per resoldre aquesta situació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube