Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al PP de limitar el control que ha de fer l’oposició a la gestió del Govern

129La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Francina Armengol, ha acusat al PP de limitar el temps de control que ha de fer l’oposició a la gestió del Govern i “d’aplicar el rodillo” amb els seus vots per evitar el control parlamentari.

 

Armengol ha criticat aquesta falta de voluntat de consens del PP arrel de la proposta de distribució de les preguntes amb resposta oral davant el Ple de la Cambra que presenten els grups polítics. Aquesta distribució, que ha quedat amb 10 preguntes pel Grup Parlamentari Popular, 6 preguntes pel Grup Parlamentari Socialista, i 2 preguntes pel Grup Parlamentari PSM-Iniciativa Verds-Entesa i més per Menorca, ha estat sotmesa a votació i malgrat ser aprovada ha comptat amb el vot en contra dels dos grups de l’’oposició. Per Armengol, això és un fet insòlit i posa de manifest la falta de voluntat d’acord del PP.

La portaveu socialista ha destacat que amb aquesta distribució es pretén impedir a l’oposició controlar la gestió de l’Executiu, en contra de la voluntat que es recull en el nou Reglament del Parlament aprovat recentment. Aquest Reglament, en el seu article 170 diu que: “en les setmanes en què hi hagi sessió ordinària del Ple, es dedicaran, per norma general, dues hores, com a temps mínim, a preguntes i interpel·lacions”. Armengol ha recordat que amb la distribució que ha aprovat el PP, aquestes dues hores de control quedaran reduïdes a la meitat, ja que l’altra meitat seran preguntes del PP.

La portaveu i diputada socialista ha destacat la poca voluntat d’arribar a un consens per part del Grup Parlamentari Popular ja que ni tan sols s’ha volgut debatre la proposta presentada pel Grup Parlamentari Socialista que preveia dues interpel·lacions i la distribució proporcional de les preguntes entre els grups parlamentaris. Al final, el “rodillo” dels vots del PP han imposat els límits al control que ha de fer l’oposició a la gestió del Govern.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube