Imprimeix
PDF

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE assumeix i signa el document que blinda el compromís ètic de càrrecs públics, orgànics i militants del partit a Balears

Executiva PSIB webLa Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha oficialitzat el seu sotmetiment a les normes marcades pel nou Reglament econòmic i del compromís ètic dels càrrecs públics i orgànics de la formació. 

Aquest nou compromís es completa amb la publicació al web oficial del partit www.psib-psoe.org dels pressupostos de la formació des de 2012, el codi ètic i de transparència, i les declaracions de la renda dels consellers i diputats.

El web www.psib-psoe.org ja disposa, a partir d'avui, d'un nou apartat on sota l'epígraf 'transparència' es pot trobar tot un seguit d'informació econòmica del partit i dels càrrecs públics electes, amb l'objectiu de fer un exercici de rendició de comptes cap a la ciutadania, encetant una nova manera de fer política.

La secretària de Comunicació del PSIB-PSOE, Pilar Costa, ha indicat que el aquest "compromís ètic expressa la voluntat d'obligar a tots els afiliats i afiliades, i es especial a dirigents i càrrecs públics, siguin o no militants del partit, a ajustar les seves actuacions en nom o representació del PSIB, als principis de justícia social, solidaritat, transparència, honradesa, responsabilitat, eficàcia, austeritat i dedicació al servei públic".

Com a primera mostra d'aquest fet, els membres de la comissió executiva del PSIB, reunits aquest horabaixa, ja han realitzat el gest d'adherir-se i acatar el compliment del Reglament econòmic i el compromís ètic, a través de la seva signatura. Davant la situació creada a ran de la gravetat de la crisi econòmica i dels casos de corrupció política que han proliferat, Pilar Costa ha al·ludit a la "necessitat de seguir aprofundint en el compromís de l'honestedat de l'activitat política pública davant dels ciutadans", fet pel qual "els socialistes fem nostra la responsabilitat de recuperar el sentit de la utilitat de la política, i retornar la confiança de la ciutadania en la Democràcia".

El nou Compromís ètic del PSIB-PSOE, un cop sigui sotmès a la aprovació final del Consell polític, serà d'aplicació per a candidats i candidates a llistes del PSIB-PSOE; càrrecs públics designats; personal eventual contractat a proposta del partit; membres designats a organismes autònoms, agències, consorcis o ens públics empresarials; els integrants dels òrgans rectors dels partits en qualsevol demarcació i finalment també als i les militants.

El nou Compromís ètic també entra a regular la política de retribucions que s'han de rebre en funció de l'activitat derivada de la pertinença al PSIB-PSOE. Així Costa ha destacat fermament que "els càrrecs del PSIB-PSOE que rebin sou públic no podran rebre cap altra remuneració de part del partit". Així mateix "tampoc podran rebre complements retributius que no estiguin integrats en els barems salarials aplicables als càrrecs que exerceixen". Tots els càrrecs estan obligats a lliurar la seva declaració de l'IRPF al partit, que la farà pública mentre duri el seu mandat, així com el seu certificat de resum de patrimoni empès per l'Agència Tributària.

El document ètic del PSIB-PSOE també entra a discernir quina ha de ser l'actuació del partit en el cas de que algun dels seus integrants es vegi implicat en procediments judicials. "Primer caldrà que signi una declaració en la qual afirmi no haver incorregut mai en cap delicte relacionat amb corrupció, violència de gènere, assetjament o discriminació", ha afirmat la dirigent socialista. A més, "qualsevol càrrec públic o orgànci socialista a qui se li obri judici oral per un procediment penal, haurà de dimitir del seu càrrec en el mateix moment que se li comuniqui aquesta circumstància" i cas que no ho faci de 'motu proprio', Costa ha afirmat que "serà expulsat del partit".

A més, en el cas que qualsevol integrant del partit, amb responsabilitat com a càrrec orgànic o públic, sigui imputat per resolució judicial, haurà de donar compte immediatament de la seva situació al partit, que podrà decidir emprendre accions a través de la seva Comissió d'Ètica i Garanties.

Finalment, en el cas d'indults de càrrecs públics, el PSIB-PSOE es proposa que en cap cas es puguin concedir ni donar suport a la concessió d'aquesta mesura de gràcia en el per a càrrecs públics condemnats per delictes de corrupció, violència de gènere, assetjament o discriminació, contra la llibertat i identitat sexual, tortures o contra la integritat moral, o per la comissió de delictes greus.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube