Imprimeix
PDF

Francina Armengol: “Els socialistes proposem un nou pacte ciutadà per la reforma de la Constitució i la regeneració democràtica”.

Foto família webLa secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha participat en el Consell de Política Federal del PSOE com a membre nata.

El Consell de Política Fiscal, sota la coordinació de la secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, ha aprovat la Declaració de Saragossa, per a propiciar el camí cap a un estat5 federal i amb una Constitució que blindi els drets socials.

El Consell de Política Federal del PSOE, reunit avui a Saragossa amb presència de Pedro Sánchez, ha criticat "l'immovilisme de Rajoy" davant els reptes als quals s'enfronta l'Estat. Per això aquest òrgan que aplega tots els secretaris generals territorials dels socialistes ha acordat proposar a la Comissió constitucional del Congrés l'obertura d'un procés de participació d'experts, institucions i CCAA per a delimitar el radi de la reforma constitucional, i per facilitar el consens a la reforma.

Un pacte per a la reforma constitucional que pels socialistes ha de permetre "revisar qüestions com el nombre de càrrecs aforats, la limitació de mandats a dues legislatures, i la millora del finançament i del funcionament dels partits". Convertir el Senat en una cambra de representació territorial amb poder decisori és una altra de les qüestions que ha abordat el Consell de Política Federal del PSOE.

"El Consell ha fet seva la Declaració de Granada" ha precisat Armengol "on es fa palès que la Constitució ha de fixar els grans criteris del sistema de finançament de les CCAA i també fa esment a dos criteris importants per al finançament de les Illes Balears: el principi d'ordinalitat i el reconeixement dels costos suplementaris derivats de la insularitat".

Un altre dels acords importants amb que ha conclòs el Consell de Política Federal del PSOE és la petició de reunió "immediata" d'una reunió de la Conferència de Presidents Autonòmics "per a parlar del finançament autonòmic". Francina Armengol ha demanat el president Bauzá "que ens faci costat, encara que sigui per una vegada, pel bé dels interessos de les Illes Balears".

"Els socialistes impulsem mesures per a la millora de la representativitat dels ciutadans a les institucions, per la reactivació de l'economia i l'ocupació, i naturalment per a la reforma del sistema de finançament de les CCAA, així com diu la llei que s'ha de fer", ha dit Armengol. Tot per aconseguir "sortir de l'estancament actual a què ens sotmet Rajoy" i per emetre un missatge de "renovació i d'optimisme a la política i a la vida pública"

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube