Imprimeix
PDF

Els socialistes presenten Garantia +45 per rescatar als aturats de més de 45 anys sense prestacions

armengol hila ampeb des 2014Francina Armengol i José Hila s'han reunit amb AMPEB per explicar la solució plantejada des del PSOE per «contractar directament» a les persones d'aquest col·lectiu amb els recursos públics disponibles si no es perdonen imposts als més rics.

«Som sensibles a la realitat social i proposam solucions», així ha justificat Francina Armengol, secretària general del PSIB-PSOE, el pla Garantia +45 amb el que pretenen «atacar la desigualtat, la pobresa i reactivar l'economia local» els socialistes que proposen «rescatar als aturats de llarga durada de més de 45 anys que han esgotat les prestacions» i així ho han exposat durant la reunió amb els membres d'AMPEB (Asociación de Mayores Parados por el Empleo de Baleares) que ha mantingut Armengol, José Hila, candidat socialista a la batlia de Palma, i Iago Negueruela, coordinador de l'àrea d'Ocupació de la Conferència Política del PSIB-PSOE.

Com ha explicat José Hila «són més de 14.000 les persones en aquesta situació només a Palma», pel que és «urgent i necessari respondre a aquesta necessitat social». Igual de «sensible amb la realitat social» s'ha mostrat Francina Armengol, qui ha explicat que el pla estatal contempla la creació directa de 200.000 llocs de feina, «ja que la iniciativa privada no és capaç de crear ocupació», que es gestionarien a través de les administracions públiques i les entitats sense ànim de lucre.

El que reclama aquest col·lectiu, tal i com ha reconegut la portaveu d'AMPEB, és que «ens tenguin en compte, que no s'oblidin de les nostres necessitats i, igual com es destinen recursos a la contractació de joves, també pensin en les moltes necessitats que tenim les persones aturades de més de 45 anys per qui és molt difícil tornar a entrar al mercat laboral».

L'avantatge d'aquest pla és que no tan sòls es creen llocs de feina que «ajudaran a milers de famílies que no tenen ingressos», sinó que també es dedicarà part de la jornada laboral a treballaran juntament amb els serveis d'ocupació per tal de fer possible la reinserció laboral d'aquests treballadors més enllà dels 6 mesos que duraran aquests contractes.

La viabilitat financera del pla Garantia +45 és possible tan sòls canviant les prioritats del Govern i, en lloc de perdonar imposts als més rics, invertir en crear ocupació pels que més ho necessiten. Així, els 1.300 milions d'euros necessaris per al seu finançament s'aconseguirien amb un terç de la rebaixa fiscal que el Govern central farà a les rendes altes a l'IRPF i a les grans corporacions en l'Impost de Societat i que suposa aproximadament 3.800 milions d'euros.

Pots consultar el pla complet aquí

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube