Imprimeix
PDF

Armengol: “M’agrada que es parli de Balears per la Serra de Tramuntana, no per Punta Ballena”

DSC07266-001La secretària general del PSIB dibuixa els fonaments de la proposta que la formació ofereix a la societat en matèria de defensa del territori com a base del nou "creixement econòmic que posi en valor els nostres espais protegits, l'aposta per les energies renovables i la gestió sostenible dels residus." 

El PSIB-PSOE vol posar la protecció del territori com a un dels màxims valors per a edificar un sòlid creixement social i econòmic sostenible. Sota aquesta premisa, el PSIB articula totes les propostes sobre polítiques de territori, mobilitat, urbanisme i gestió de residus que ofereix la ciutadania, i les ordena dins del programa de la Conferència Política, amb l'objectiu de basar el creixement econòmic de Balears en les pròximes dècades en la "protecció del paisatge i de territori", ja que com ha afirmat gràficament Francina Armengol "m'agrada que es parli de Balears per la Serra de Tramuntana i no per Punta Ballena". Una declaració de principis que se sustenta amb el fet que "quan anem a les fires venem Balears a través dels seus espais naturals", per la qual cosa cal obligar-se després a ser coherents i "defensar aquest patrimoni per que en puguin gaudir les generacions posteriors".

Armengol ha criticat que precisament al PP de Bauzá li ha mancat aquesta coherència, en el fet que "ha desprotegit la gestió de les zones naturals, com a la Serra de Tramuntana, en mans de només quatre tècnics; així és impossible". Així la dirigent socialista ha destacat els aspectes bàsics que contindrà la política de territori del PSIB. Sobre la qüestió de la generació energètica, Armengol ha apostat per les "energies renovables en contraposició a d'altres opcions com les que proposen les prospeccions petrolieres". En matèria de gestió de residus, Armengol advoca per convergir cap a la normativa europea que marcarà l'any 2020 l'obligació de no produir abocaments. Reduir la incineració als mínims necessaris i maximitzar la reutilització són les altres eines per assolir els objectius marcats en aquest apartat.

En matèria urbanística, el PSIB-PSOE creu necessari "recuperar zones urbanes desparofitades u obsoletes, abans que fer promocions i nous creixments urbanístics", segons ha detallat Jaume Mateu. I en el fora vila, la promoció i ús de les zones agrícoles ha de ser paral·lela a la millora en la gestió dels espais naturals, atenent a la "funció social que té la defensa de la biodiversitat".

Finalment els socialistes s'han mostrat oberts a reprendre l'extensió de la xarxa de tren a Mallorca, que s'ha vist interrompuda durant aquesta legislatura del Govern Bauzá: "no pot ser que Bauzá no reclami ni un sol euro pel tren mentre que accepta que l'Estat segueixi finançant les inversions de l'AVE". A aquest respecte Armengol ha apuntat la necessitat de seguir insistint en allargar el ramal ferroviari de Sa Pobla fins el nord de l'Illa, i el de Manacor cap a les costes del Llevant. "Són inversions necessàries en mobilitat que ja estaven marcades per l'Estatut i a les quals no renunciarem a reclamar-les davant el Govern central, inclús judicialment" ha afirmat Francina Armengol.

El programa electoral final del PSIB-PSOE, sorgirà els pròxims 7 i 8 de febrer en les dues jornades de tancament de la Conferència Política 2015, una iniciativa que des de finals de l'estiu han propiciat "la participació com mai de la ciutadania en la confecció de les propostes dels socialistes". Armengol ha volgut seguir incitant els ciutadans a "participar en aquest procés, obert a tothom, militants o no, per a obtenir un gran document electoral".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube