Imprimeix
PDF

Pilar Costa: “Bauzá ja està pitjor que Matas com a president, per què té un procediment penal obert”

120215 Costa querella Bauzá"No és a Roma amb el Papa on s'ha de confessar Bauzá, sino a Balears i davant dels seus ciutadans" ha dit Costa, que ha refermat que el president del Govern "és una estafa política".

L'auto judicial que obre la via a la investigació judicial a causa de la querella incoada en el seu dia en contra del president del Govern, el conseller de Salut i el director general de Farmàcia, mou a la preocupacio al PSIB-PSOE. La secretària de Comunicació de la formació, Pilar Costa lamenta que "un cop més la figura del president del Govern es vegi mermada per una investigació judicial d'un cas de suposada corrupció".

Costa ha destacat el fet que suposa que "per primer cop un president del Govern de les Illes Balears sigui investigat judicialment per una querella, estant en actiu". Un fet que fa que Bauzá superi el llegat que deixà el seu correligionari en el càrrec en 2007, Jaume Matas: "al final de la seva legislatura, Matas tenia sospites damunt d'ell, però ara Bauzá ja l'ha superat per que es troba davant d'una investigació judicial oberta" a causa de la no autorització per a laconcessió de 42 oficines de farmàcia autoritzades, i que romanen paralitzades; i amb un futur legal incert després que aquest dimarts l'aprobació de la nova Llei d'Ordenació Farmacèutica les hagi desposseït –en principi- del dret legal que ostentaven.

Per Costa, aquesta querella contra Bauzá, que ara queda reactivada, completa tot un seguit "d'actuacions en el límit de la llei, per què Bauzá ja va mentir al Parlament ocultant les seves activitats empresarials; manté recorreguda al Tribunal Suprem la sentència contra la pujada de sous del seu gabinet, s'ha beneficiat d'una sentència judicial que el declara compatible amb la seva activitat com a farmacèutic, però amb dos vots particulars contraris molt durs", ha recordat Pilar Costa. I finalment Bauzá també es troba afectat per la "investigació de la Fiscalia Anticorrupció pel suposat finançament il·legal de la seu del PP a Palma", una investigació, que per cert, quedarà incluïda dins del cas Palma Arena que instrueix el jutge José Castro, en la peça que ja esta oberta a causa del suposat finançament il·legal del PP.

Un seguit d'actuacions de Bauzá com a president que "no són casuals" per Costa, en què sempre imperen "els interessos particulars per damunt dels generals" i que culminen amb la presentació aquest dimarts passat al Parlament d'un text alternatiu a la Proposicio de llei de Transparència del Grup Parlamentari Socialista que suposa un "retrocés de 20 anys en derogar la llei d'Incompatibilitats pels alts càrrecs i la llei actual, la 4/2011". Per Costa, aquest fet és una pista de cap a on ha dirigit els majors esforços el Govern de Bauzá: "després de governar mirant els seus interessos, ara no se li ocorre cap altra idea que carregar-se aquesta Llei, per que diu que dificulta que la gent es pugui dedicar a la política, i facilita que els alts càrrecs puguin fer negocis amb les seves empreses".

És precisament aquesta actitud "en el límit" i la seva suposada participació en els fets que ara queden sota investigació judicial en la querella sobre la no adjudicació de les oficines de farmàcia allò que fa necessari que Bauzá "comparegui públicament, avui mateix, i que expliqui aquesta suposada prevaricació per omissió; que dongui la cara" ha dit Costa, que cas contrari ha afirmat que "l'ombra de dubte sempre seguirà damunt de Bauzá".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube