Imprimeix
PDF

Bonet : “Bauzá no ha volgut explicar allò que sap sobre la seu del PP a Palma al Parlament, i probablement ara ho haurà d’explicar davant del jutge Castro”

Cosme i Alfonso WEB

Cosme Bonet ha dit que la "confusió entre allò particular i l'interès general ha dut el PP a mentir i a ocultar informació que tanmateix després se sap ".

El cas farmàcies, el finançament de la seu del PP a Palma, i la imputació de la cúpula d'IB3. Les causes judicials sacsegen el PP, i no troben capacitat de resposta en un president de la formació, i del Govern, José Ramón Bauzá Díaz, que es troba davant el repte d'aplicar-se per si mateix el codi ètic que ha fet imperar al seu partit.

Aquesta concatenació de casos judicials que afecten el PP, fan prendre una nova dimensió a la retallada practicada dimarts passat al Parlament a la legislació en matèria de transparència a Balears, amb una nova norma impulsada en solitari pel PP que suposa la derogació de la Llei d'Incompatibilitats de 1996 i de l'actual Llei en vigor, la 4/2011. "Ara comencem a veure el perquè dels canvis" ha dit Bonet, per qui l'exigència de control d'allò públic i de rendició de comptes dels governats que fa la ciutadania va en línia oposada a les iniciatives parlamentàries del PP en matèria de transparència. "El PP és víctima de la confusió permanent que ha fet entre interessos privats i interessos generals i això els ha dut a mentir per intentar ocultar una realitat que tanmateix surt", ha dit Bonet.

El portaveu socialista ha justificat aquesta afirmació en tres exemples de recent actualitat, tres causes judicials que tenen el comú denominador de posar en entredit diferents actuacions de la gestió del Partit Popular. "Possiblement el més greu dels tres és el finançament de la seu del PP" ha valorat Bonet, per qui les informacions periodístiques publicades a un rotatiu de Palma demostren que Bauzá, que ha evitat expressament declarar en seu parlamentària en relació als fets, ha "ocultat la realitat d'allò que sabia" quan va declarar públicament que tots els pagaments del cost de la seu s'havien finançat amb una hipoteca d'1'6 milions d'euros. Les informacions conegudes avui apunten a que la hipoteca subscrita pel PP seria lleugerament superior a 1 milió d'euros, mentre que la resta del pagament del cost de la seu del PP s'hauria fet en metàl•lic. Una inexactitud de Bauzá que Cosme Bonet estima que hauria de ser explicada convenientment, tot i que "l'obertura avui d'una peça judicial separada de l'expedient del cas Palma Arena per investigar el finançament de la seu del PP" farà que molt probablement "Bauzá hagi d'explicar aquestes precisions davant del jutge instructor José Castro, allò que no ha volgut explicar en el Parlament". Un fet que se suma a la possibilitat oberta que Bauzá hagi de comparèixer en seu judicial per a testificar en la querella que li han interposat per la no adjudicació de 42 oficines de farmàcia, ja autoritzades, sota el seu mandat.

El PP té un gran problema amb IB3

A tot això se suma la decisió de la institució judicial d'imputar a tota la cúpula actual d'IB3 i al ser ex director general, a instàncies d'una querella presentada pel grup Canal 4. "A IB3 el PP té un problema que s'ha creat ell mateix" ha dit Bonet, que ha insistit amb la seva idea de que la confusió entre els interessos de partit i els de les institucions de què ha fet gal•la el PP, ha tingut un exemple palmari en la gestió d'IB3. Així, Bonet ha recordat que en el que portem de legislatura "IB3 comença el seu camí nomenant un conseller del Govern com a director general, segueix amb un gerent que era soci d'un negoci de Bauzá; continua amb el nomenament de José Manuel Ruiz, un ex senador del PP, com a nou director general que ha fet servir el seu càrrec com un trampolí per a les seves aspiracions polítiques com a candidat a la batlia de Calvià, i un Consell de direcció monocolor del PP; i finalment amb un director general suplent, Josep Maria Codony, afiliat al PP i càrrec de confiança del batle d'Inca". Una trajectòria que demostra, per Cosme Bonet, l'ús partidista de l'Ens Públic per part del PP.

La qüestió que cal plantejar-se ara, a la llum del codi ètic que el PP ha fet servir en altres moments amb altres militants seus, és "si s'han de plantejar la renúncia de Ruiz com a candidat a la batlia de Calvià, si es confirma la imputació de la jutgessa". El regidor socialista a Calvià, Alfonso Rodríguez, ha recordat la necessitat de "ser coherent" i apel•la al codi ètic del PP. "Els calvianers i calvianeres estem molt cansats de l'ús dels mitjans públics que han fet les administracions dirigides pel PP. Rodríguez ha recordat que la "veu de l'únic partit de l'oposició no s'ha sentit en els mitjans públics en una legislatura convulsa a Calvià, amb el registre de l'Ajuntament pel cas de la ràdio, i la presó incondicional pel cap de la policia municipal".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube