Imprimeix
PDF

'La igualtat entre dones i homes, motor de progrés i benestar social'

decaleg dona 2015 webEls i les socialistes demostren, un cop més, la seva lluita per la igualtat i presenten un decàleg amb els seus compromisos en defensa de la dona.

Més dones que mai seran candidates socialistes a les eleccions de maig per continuar amb la tasca diària de lluitar per la igualtat entre dones i homes, un compromís que presenten ara com a decàleg amb motiu del Dia Internacional de la Dona que es celebra el 8 de març sota el lema 'La igualtat entre homes i dones, motor de progrés i benestar social'.

En aquest decàleg presentat per Francina Armengol, candidata a la presidència del Govern de les Illes Balears, amb la resta de candidates socialistes de Mallorca, que enguany són més que mai a Balears, es recullen alguns dels compromisos per la igualtat sorgits del procés de Conferència Política i que acabaran al programa electoral. Avui mateix també es presentaran a una Assemblea Oberta que es celebra a Ferreries amb la candidata al Consell de Menorca, Susana Mora, i la candidata local Queta Camps.

Entre aquests compromisos destaquen els que reconeixen la necessitat de prestar una atenció més específica a les dones com destinar almenys un 40% dels programes de polítiques actives d'ocupació a dones, així com la creació d'ajuts específics per a dones soles en un marc unifamiliar que no tenguin feina o estiguin a l'atur. La realitat és que les dones tenen més problemes per accedir a un lloc de treball i, quan en tenen, pateixen discriminació laboral reben un 17,7% menys de salari que un home per la mateixa feina, motiu pel qual, els socialistes també impulsaran un Pla per l'eradicació de l'explotació laboral de la dona per vigilar el compliment d'horaris i els contractes a temps parcial.

Aquesta precarietat que pateixen les dones en el món laboral suposa també unes pensions de jubilació més baixes en funció del gènere, pel que proposen establir criteris de compensació per a les pensions de les dones, sempre més afectades per la temporalitat i la parcialitat dels contractes.

La igualtat és un valor socialista que ha de ser transversal a tots els àmbits de la societat i, per això, els socialistes es comprometen a que les institucions tenguin caràcter paritari. I des d'aquestes institucions reforçaran la prevenció contra la violència de gènere i aprovaran una Llei d'Igualtat efectiva entre dones i homes que desenvoluparà mesures d'ocupació, igualtat salarial i conciliació de la vida laboral entre altres, i sempre amb l'Institut de la Dona com a referència principal d'ajuda a la promoció de les dones.

En el decàleg es recull la voluntat de potenciar l'educació de 0 a 3 anys, augmentant les places d'escoletes públiques, així com apostar per una educació igualitària deixant de fer cap concert públic amb centres educatius que practiquen la separació de l'alumnat per sexe i atorgar totes les subvencions de l'administració pública amb criteris d'igualtat quantificable. Els socialistes també defensen la maternitat lliure i decidida de totes les dones, afavorint l'anticoncepció i l'accés a la fecundació in vitro i inseminació, sense discriminació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube