Imprimeix
PDF

Francina Armengol:“L’equip de gent que hem escollit són per a governar demà mateix, pel canvi segur”

Fas i Miralles 2 web

El Consell Polític del PSIB valida les llistes electorals que la formació presenta al Parlament i al Consell de Mallorca, conforme amb les "normes bàsiques de regeneració democràtica, 1 persona, 1 càrrec electe", per evitar duplicitats.

A dos mesos de les eleccions, el PSIB-PSOE ja compta amb llistes electorals per a totes les candidatures, al Parlament per cadascuna de les illes, i pels Consells Insulars; i de programa electoral.

Després de l'aprobació dels llistats de persones que han estat triades per a pilotar el canvi segur de Balears a totes les institucions en les pròximes eleccions de 24 de maig, ahir en la reunió del Consell Polític, avui els dos caps de llista socialistes, Francina Armengol pel Parlament i Francesc Miralles, pel Consell de Mallorca, han explicat els trets bàsics de les persones que conformaran els equips de feina per cadascuna de les institucions, "una llista de persones que poden governar demà mateix, per a garantir el canvi segur a Balears".

Per Armengol, a la llista del PSIB al Parlament per Mallorca, s'ha tractat de congriar "referents polítics que responguin a les necessitats dels ciutadans". Així ha destacat la figura del número dos de la candidatura, Andreu Alcover, com un "referent per la seva experiència en la gestió a Cort", que tindrà el suport de Rosario Sánchez, en el número 9, pels temes econòmics i financers; Isabel M. Oliver repeteix al Parlament com a número 3, pel seu coneixement del món turístic i de l'economia productiva; Iago Negueruela s'incorpora com a independent, per a lluitar per la garantia d'un mercat laboral digne i de qualitat, "per una societat més justa i equilibrada", com ha ponderat Armengol.

La cap de llista socialista també ha valorat la incorporació de tres persones que puguin defensar els pilars de l'Estat del Benestar "que han quedat malmesos durant aquesta legislatura", en les figures del catedràtic d'universitats Martí March, independent, "referent en temes d'educació", Vicenç Thomàs, un dels pocs que repeteixen a la llista del Parlament, que per Armengol "ha estat la meva ma dreta i esquerra durant la legislatura"; i Jaume Garau i Conxa Obrador, que són especialistes en polítiques socials, l'un com a ex director de l'IMAS del Consell de Mallorca, i l'altra com a diputada aquesta legislatura al Parlament.

Finalment Armengol també ha destacat el paper de Mercedes Garrido, en el cinc de la llista, per "fer bandera de l'ecologisme i posar en valor el nostre entorn", I de Sílvia Cano, com Garrido, Garau i Sánchez provinent de la llista del 2011 al Consell de Mallorca, com a garant de les polítiques d'igualtat i gènere.

Armengol ha volgut agrair de manera especial les dues persones que tanquen la llista socialista al Parlament per Mallorca, Miquel Cifre i Joana Maria Escartín, "dos referents ideològics i personals molt especials per a mi", ha confessat. La cap de llista socialista ha conclòs agraïnt la feina dels diputats i diputades del Grup Parlamentari Socialista de l'actual legislatura "que han fet una tasca d'oposició molt dura en un entorn polític complicat".

Renovació també a la llista del Consell de Mallorca

Francesc Miralles, el cap de llista socialista al Consell de Mallorca, també ha presentat públicament els valors de les persones que integren el seu equip de cara a les pròximes eleccions, "un equip per a liderar el projecte del Consell a llarg termini, i per evitar que aquesta institució, ara aturada i amb un funcionament obsolet, sigui una comparsa del Govern de torn". Miralles ha destacat les aportacions dels noms més assenyalats a la llista, amb un alt grau de renovació, i de procedència d'arreu del territori. Així la número 2, Maria Francisca Servera, com a coneixedora de la realitat dels ajuntament, Cosme Bonet, de 3, amb l'aval d'una legislatura com a conseller de Presidència al Consell i diputat al Parlament en la que ara acaba, i les aportacions de les misseres Lorena Oliver i Carmen Palomino, expertes en el funcionament administratiu i institucional, constitueixen una aposta decidida "per a la reactivació del Consell" i pel canvi segur a Mallorca, en paraules de Miralles.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube