Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE responsabilitza el PP balear de la desaparició del Canal 33 i 3/24

Pilar Costa 24-09-14La diputada i cap de llista del PSOE al Parlament per Eivissa, Pilar Costa, ha lamentat la "falta de voluntat política" del PP balear per evitar la desaparició dels canals en llengua catalana Canal 33 i 3/24.

El Govern justifica la mesura per l'acompliment de l'anomenat dividend digital (alliberament d'una part de l'espai radioelèctric per permetre el desplegament de la telefonia de quarta generació). Aquesta mesura, decretada pel Govern de l'Estat, suposa l'eliminació d'un dels dos múltiplexs autonòmics, que en el cas de Balears implicarà la desaparició del Canal 33 i del 3/24, després de la reestructuració de canals que ha decidit el Govern Bauzá.

Pilar Costa ha defensat davant del Parlament (en comissió celebrada divendres passat) una proposta per evitar la desaparició dels canals en llengua catalana, consistent en emetre'ls pels múltiplexs insulars, que no es veuen afectats pel dividend digital i que, a més, actualment no es fan servir. Segons Costa, "amb voluntat política, amb un acord entre el Govern de les Illes, el Govern de l'Estat i la Generalitat era fàcil poder continuar veient aquests canals".

La diputada socialista lamenta que el PP "sempre li ha fet una mica d'urticària tot allò que té a veure amb la defensa de la nostra llengua". Com ha recordat, l'entrada en funcionament de la TDT va suposar un salt en positiu en l'oferta televisiva, de nous canals i millor qualitat de la imatge, però pràcticament tots aquests canals emeten només en llengua castellana. Això requereix mesures polítiques per compensar el desequilibri, però que el PP no vol adoptar, sinó tot el contrari, segons Costa: "aprofita aquesta apagada a partir de l'1 d'abril per no donar una solució a un tema que la tenia fàcilment".

El Grup Parlamentari Socialista va rebre el vot en contra del PP a la proposta presentada per la diputada eivissenca en comissió la setmana passada al Parlament de les Illes Balears, mostrant, ha dit, "la falta de voluntat" del Govern Bauzá per buscar una solució a la desaparició d'aquests canals en llengua catalana.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube