Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE posa en marxa el procés per triar els candidats a les eleccions del 20-N

v6Les agrupacions locals es reuniran entre el 10 i el 20 de setembre per elegir els seus candidats i discutir el document de la Conferència Política del PSOE.

 

El PSIB-PSOE ha posat en marxa el procés per elegir els candidats a les llistes de Balears al Congrés i al Senat en les eleccions generals del 20-N. El Consell Polític va triar ahir els membres de la Comissió de Llistes que vetlarà perquè tot el procés es faci d'acord amb els estatuts, de forma transparent i participativa.

Les agrupacions locals del PSIB-PSOE hauran de triar entre el 10 i el 20 de setembre els seus candidats per anar a les llistes de Balears al Congrés i al Senat. Les llistes aniran després a l'Executiva i seran finalment aprovades pel Consell Polític, tal com estableixen els estatuts del Partit. Cada militant de les agrupacions locals podrà fins a 8 candidats, que són els que van en les llistes per les Balears a les generals.

Tots els òrgans del partit "tenen la voluntat de la màxima transparència i la màxima participació" i per tant "tindran en compte les votacions" de les agrupacions locals per fer la llista final, ha explicat la secretària d'Organització del PSIB, Rosamaria Alberdi.

Alberdi ha advertit que pot ser hi haurà disparitat entre els més votats i el llistat final de candidats, pel fet que els estatuts del PSOE fixen més la paritat com a criteri per a elaborar les llistes, de manera que en cada tram de cinc persones ha de haver una distribució per sexes del 40-60 per cent.

"L'executiva i el consell polític tenen molt interès en que aquest procés sigui de participació", ha insistit Alberdi. La secretària d'Organització socialista ha assegurat que, per afavorir aquesta participació, les agrupacions insulars informaran puntualment a les locals de tots aquells membres del Partit que manifestin el seu desig de ser votats candidats per facilitar que ho siguin. També donaran a aquests aspirants les dades de contacte de les diferents agrupacions locals.
“Tothom que vulgui es pot presentar”, ha explicat Alberdi. Algunes persones ja han fet saber el seu interès per presentar-se, i segurament moltes més ho faran en els propers dies. Alberdi ha demanat  uns dies de marge per donar a conèixer tots els noms perquè "avui s'obre el procés".

A més de votar als candidats, les agrupacions locals també tenen de termini entre el 10 i el 20 de setembre per debatre les bases del programa electoral del candidat socialista Alfredo Pérez Rubalcaba i emetre la seva opinió al respecte que al seu torn transmetran els sis representants de Balears que acudiran a la conferència política del PSOE a Madrid.

L'executiva del PSIB i el consell polític han nomenat els nou membres de la comissió de llistes que vetllaran per la correcció del procés de cara al 20-N.  Els nou membres de la comissió de llistes són Xisco Femenias, Francisca Servera, Irantxu Fernández, Andreu Bosch i Calixto Rebella (del consell polític), i Rosamaría Alberdi, Silvia Cano, Hilari Ferrer i Berto Moragues (de l'executiva).

També ha designat els sis representants de les Balears en la Conferència Política del PSOE que es celebrarà a Madrid entre el 29 de setembre i el 2 d'octubre, que seran Sarah Alonso, Jaume Garau, Antonio Manchado, Laura Carrascosa, Marc Pons i Hilari Ferrer (tres de Mallorca i un per cada una de les altres illes). 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube