Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE se solidaritza amb les reivindicacions dels treballadors d’Ingesan, i demana la mediació del Govern davant AENA per a la solució del conflicte

Iago AeroortEl número 8 a la llista del PSIB-PSOE al Parlament de les Illes Balears per Mallorca, Iago Negueruela i la número 2 a la de Palma, Susanna Moll mostren el seu suport als treballadors de la contracta de neteja de l'Aeroport de Son Sant Joan en la seva mobilització en demanda de condicions laborals dignes.

Negueruela ha afirmat que les situacions com les que viuen els treballadors d'Ingesan es donen "a causa de la reforma laboral del PP" i pel fet que "l
es empreses con contracten amb les administracions públiques no siguin obligades a complir les condicions dels convenis sectorials", causa de la precarització de les condicions de feina dels operaris.

El comitè d'empresa d'Ingesan, amb l'acord majoritari d'USO, CCOO i UGT, ha anunciat l'aturada de les mobilitzacions durant les operacions de setmana santa a l'Aeroport "per a no perjudicar els usuaris", segons ha afirmat el seu president, Juan Plaza

Iago Negueruela i Susanna Moll, futurs diputat al Parlament i regidora a l'Ajuntament de Palma a les llistes del PSIB-PSOE, han mostrat la seva solidaritat i suport als treballadors d'Ingesan, empresa que ostenta la concessió del servei de neteja de les instal•lacions de l'Aeroport de Palma. Els treballadors han posat punt i seguit a una vaga de dos dies de durada, i que han interromput de manera voluntària "per a no perjudicar els usuaris de l'Aeroport" durant els dies de més trànsit de Setmana Santa, segons ha afirmat el president del comitè d'empresa Juan Plaza.

Negueruela i Moll han volgut conèixer de primera mà l'evolució de la mobilització, i han visitat els treballadors que han mantingut la seva protesta durant dos dies a Son Sant Joan. Per Negueruela ha estat la "reforma laboral del PP la responsable que contractes com la d'Ingesan amb empreses amb participació pública -com és el cas d'AENA després, de la seva recent privatització parcial- es puguin adjudicar sense tenir en compte el respecte per les condicions laborals dels treballadors".

Així els treballadors d'Ingesan es queixen de retallades de la direcció respecte "les condicions de la jornada de treball, les vacances o els festius", i que les protestes dels treballadors generen "amenaces i acomiadaments de quatre companys. Nosaltres hem dit prou" ha afirmat Plaza.

El PSIB-PSOE fa seves les demandes dels treballadors d'Ingesan, per instar al Govern de les Illes Balears a que "faci ús de la potestat mediadora que li atorga l'Estatut d'Autonomia" i que forci a AENA a asseure's a negociar amb els treballadors.

"Al PP li són igual les condicions de feina" ha afirmat Negueruela, per qui "la fórmula per sortir de la crisi que ha imposat el PP és el de la precarització i l'explotació laboral, que atempten contra els drets bàsics dels treballadors". El candidat socialista ha anunciat que el PSIB-PSOE pugnarà per "derogar la reforma laboral i per establir clàusules socials a les contractacions de les administracions públiques, per exigir que les empreses contractistes hagin de complir les condicions dels convenis sectorials, per un treball digne i un salari decent".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube