Imprimeix
PDF

L’avançament de les contractacions per a Setmana Santa millora les xifres de l’atur, però el Govern no aconsegueix augmentar la cobertura dels desocupats

DSCN4620Les xifres d'atur a Balears afermen la paradoxa del comportament del mercat laboral, on es necessiten crear més de 20.000 llocs de feina nous per aconseguir una baixada de l'atur de 10.600 persones. 

La creació de més de 20.000 llocs de feina i la reducció de 10.600 persones de les llistes de l'atur aquest mes de març ha estat valorada de manera "positiva" des del PSIB-PSOE, malgrat que una visió més acurada de les dades aporta llum a una situació del mercat laboral que dista molt de ser la ideal per als treballadors i treballadores de les Illes.

Una dada prèvia que ha ajudat a l'increment de les dades d'aquest mes de març, respecte al de fa un any ha estat "l'avançament de la Setmana Santa", que ha propiciat la contractació anticipada de molts dels treballadors de temporada al sector turístic. D'altra banda crida l'atenció que per aconseguir una baixada de 10.600 aturats s'hagi de menester crear el doble de llocs de feina, més de 20.000. Un fet que palesa la baixa qualitat dels llocs de feina creats, en una comunitat en la que 8 de cada 10 contractes signats són temporals i 6 de cada 10, a temps parcial. Una realitat destacada pel candidat a les llistes del PSIB-PSOE al Parlament, Iago Negueruela, fomenta un "model econòmic vulnerable, on es treballen més hores de les que es cotitzen, on hi ha empreses que fan frau de llei mantenint tots els seus treballadors amb contractes temporals, i on el Govern del PP es resisteix a emprar la inspecció de treball per a perseguir aquestes pràctiques".

A més, la diputada Joana Barceló referma la situació de "pobresa laboral" a la que estan condemnades moltes de les persones que a Balears estan en situació de "demandants de feina, el 42 % de les quals no reben cap prestació". En total són gairebé 58.000 persones les que no reben cap ajuda i tampoc treballen, 4.800 més que en 2011. La situació del mercat laboral no és millor, amb un creixement de la contractació temporal d'un 32,4%, fins els 28.000 contractes d'aquesta modalitat signats en el darrer mes; mentre que la pujada de la contractació indefinida d'un 30%, fins els 5.000 contractes, s'ha degut bàsicament a feines per hores, a temps parcial.

A tota aquesta situació s'afegeix la inacció del Govern, que per exemple, en referència a un dels col·lectius amb més necessitat d'ajuda i protecció dins del mercat de treball, el els majors de 45 anys, "encara no ha posat en marxa el programa de contractació anunciat, la Renda d'Inserció Laboral, amb la qual cosa ens trobem amb 4 anys en què el Govern no ha fet res al respecte", ha afirmat Barceló.

Una situació en la que segons Negueruela "quan el PP parla de mercat laboral parla de les empreses i els empresaris, mentre que nosaltres ens fixem en els treballadors i treballadores, com el col·lectiu de treballadors del sector turístic de la Platja de Palma o els de la contracta de neteja de l'Aeroport de Son Sant Joan, que els socialistes hem anat a visitar durant aquesta Setmana Santa". Tot plegat per copsar una realitat inqüestionable: les xifres de les que braveja el PP i que presenta com a gran realització de cara al seu cartell electoral, no es corresponen amb la realitat que viuen els treballadors i treballadores de Balears, amb salaris equivalents als que es cobraven fa 20 anys, ni tampoc amb la realitat de les persones que romanen a les llistes de l'atur, cada cop amb menys cobertura i protecció. "Un efecte de l'aplicació de la reforma laboral del PP", segons l'opinió del candidat socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube