Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE apel•la al “canvi segur en matèria d’ocupació” per acabar amb “l’explotació laboral” a Balears

120415 Reunió delegats Iago webIago Negueruela, exposa davant de delegats sindicals d'UGT del sector de l'hostaleria de la Platja de Palma, l'aposta dels socialistes per a la remuntada econòmica a partir de la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores.

La crisi econòmica i social que es viu a Espanya té altres sortides que les que propugna el PP. Així ho explica el candidat a les llistes del PSIB-PSOE al Parlament per Mallorca, Iago Negueruela, qui manté una ronda de contractes permanents amb diferent interlocutors socials i sindicals. En aquest cas s'ha reunit amb delegats i delegades sindicals del sector de l'hostaleria d'UGT, a la Platja de Palma, als qui els ha transmès, "l'aposta decidida dels socialistes per a establir un Pla contra l'explotació laboral".

"Hem de procurar treballar per aquells que no tenen feina, per que en puguin tenir una, però també hem de procurar que aquells que ja treballaen, ho facin en les millors condicions, i que no es precaritzi la seva situació", ha apuntat el candidat socialista, que ha palesat que l'aposta del PP ha estat la de fer créixer la contractació i la baixada de la xifra d'aturats, però a costa de la qualitat i de les condicions de feina ofertes: "més ocupació si, però de quina qualitat?" s'ha preguntat Negueruela.

Les bases de l'explotació laboral en el mercat de treball a Balears es fonamenten bàsicament en "l'estructuralització de la precarietat laboral amb l'únic objectiu de fer baixar les xifres de l'atur", augmentant la contractació temporal i a temps parcial, però no les hores totals treballades. Així, la destrucció d'un lloc de feina estable a temps complert i sota les condicions del conveni, dóna lloc a la creació de dos o tres llocs de feina a temps parcial, amb menys garanties laborals i menor salari. Una fórmula que va en detriment dels treballadors, i contra la qual els socialistes pretenen lluitar a través de la presentació d'una sèrie de mesures de xoc.

Negueruela creu necessari "tornar a posar en valor la feina dels sindicats, com a representants dels treballadors", establir programes que eixuguin l'atur de llarga durada, molt especialment entre "els col•lectius d'inactius de més de 45 anys". I una tercera mesura es dirigeix a la voluntat "d'igualar realment les condicions de feina entre homes i dones a tots els nivells i sectors". "Es poden fer coses, moltes coses a Balears, per que hi ha moltes competències transferides" ha recordat Iago Negueruela, "però el que passa és que al PP de Balears ja li va bé deixar tota decisió en mans de l'Estat, i no persegueixen l'excés de contractació temporal a les empreses, ni posen cap dificultat a què les empreses que concorren a concursos públics ho puguin fer competint en condicions de precarietat pels seus treballadors". Fets tots ells que no motiven el PP a utilitzar la inspecció de treball.

Per aquest fet, un dels punts nodals del programa electoral del PSIB-PSOE serà precisament el de perseguir aquesta precarització de les condicions laborals dels treballadors. "Es poden perseguir les empreses que incompleixen les condicions de contractació temporal, o que amb contractes per hores, exigeixen jornades molt més llargues; només caldria creuar les bases de dades de la Seguretat Social". La vulneració dels drets més bàsics dels treballadors porten com a conseqüència "que els salaris que es paguen són de misèria, a nivell dels anys 90, i que quan s'acaba la temporada –en el cas dels treballadors de temporada- les prestacions que es reben també són més baixes". Negueruela ha palesat la necessitat de canviar com més aviat millor aquesta situació "per que si no es fa ja, després serà molt difícil, si es converteix en estructural".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube