Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE va deixar un Consell sanejat i amb 4 anys de superàvit

v10El PP no ho desmenteix, però diu que té problemes greus de liquiditat perquè el Govern no paga. Alemany demana menys catastrofisme i s'ofereix per ajudar si fa falta.

El president del Grup de Consellers Socialistes al Consell de Mallorca, Antoni Alemany, ha defensat avui al ple de la institució que el PSIB-PSOE va deixar el CIM “sanejat”, després de quatre anys seguits de superàvit. “Tancàrem el 2007 amb un superàvit de 11 milions d'Euros, el 2008, amb 7,6 milions, el 2009 amb 38 milions i el 2010, amb 22 milions”, ha explicat en el ple.

A més, el deute del Consell és “dels més baixos”. Quan els socialistes varen arribar a la institució en el 2007, el deute real era de 124 milions d'euros, que en aquell moment representava el 45% del pressupost de la institució. Quatre anys més tard “ho hem deixat gairebé com ho trovàrem, en 127 milions d'euros, amb una diferència: com que el pressupost ha crescut molt, aquesta xifra només suposa el 29,6% del pressupost actual”, ha explicat.

"No entenc aquest alarmisme i catastrofisme a través dels mitjans de comunicació", ha dit.

Alemany ha demanat a la consellera del PP “una discussió seriosa” damunt les xifres, i no demagògia partidista a través dels mitjans.

El president del Grup de Consellers Socialistes ha reconegut que en el CIM pot haver un problema de liquiditat. “El problema és que el Govern no paga”, ha dit. Per això, és imprescindible que es posi en marxa el nou model de finançament dels consells insulars, ja que els hi correspon molt més doblers del que reben actualment. Durant la darrera legislatura els consells de Mallorca, Menorca i Eivissa (abans que existís el de Formentera) varen arribar a un acord en el si de la Comissió de Finançament Interinsular perquè el Govern avances una bestreta als consells anualment, fins que s'aprovàs el nou finançament. Al Consell de Mallorca li corresponien 37,5 milions, i a Menorca i Eivissa 4,5 milions cada un.

Alemany ha tornat oferir a Margalida Roig la seva col·laboració i reunir-se tot el que faci falta per aclarir i ajudar a millorar la situació de la institució. “Quan li vaig fer el traspàs de poders no em va demanar res, no m'ha fet ni una pregunta”, li ha recordat, tornat-se a oferir.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube