Imprimeix
PDF

El PSOE exigirà al Govern l’execució de les obres d’ampliació de l’hospital de Manacor

v11Els batles i portaveus socialistes dels pobles afectats han acordat presentar mocions en els plens municipals instant al Govern a no paralitzar les obres d’ampliació i millora del recinte hospitalari.

 

El PSIB-PSOE instarà al Govern de les Illes Balears a no paralitzar les obres de millora i ampliació de l’hospital de Manacor i exigirà a l’Executiu autonòmic l’execució d’aquestes obres. Els Grups Socialistes dels quinze municipis on l’hospital de Manacor dóna cobertura sanitària han anunciat que presentaran una moció en els plens municipals demanant que es procedeixi de forma immediata a l’adjudicació definitiva i el començament de les obres d’ampliació i reforma de l’hospital.

Aquesta ha estat una de les iniciatives que s’ha acordat posar en marxa durant la reunió celebrada entre els batles i portaveus municipals dels pobles afectats i en la que han participat també el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista i ex conseller de Salut, Vicenç Thomàs, i el secretari d’Organització dels Socialistes de Mallorca, Miquel Àngel Coll.

Thomàs ha manifestat que les obres d’ampliació de l’hospital de Manacor  “són absolutament necessàries, prioritàries i imprescindibles per garantir la qualitat en l’assistència sanitària als ciutadans” i ha recordat que són també una demanda dels professionals sanitaris i treballadors del recinte per millorar les seves condicions de feina. Per Thomàs, si les obres no es posen en marxa de forma immediata per part del Govern del PP els principals afectats seran els ciutadans que veuran empitjorada la seva atenció sanitària.

Durant la reunió celebrada amb els batles i portaveus socialistes dels quinze municipis, Thomàs ha explicat que les obres d’ampliació i reforma de l’Hospital de Manacor es varen plantejar l’any 2010 arrel de l’augment important de l’activitat assistencial i de les demandes tant dels professionals com dels ciutadans afectats. El diputat socialista ha recordat a més que el projecte ja estava adjudicat provisionalment i que comptava amb finançament a través de plurianuals per part de la conselleria d’Economia i Hisenda, amb una inversió de 2 milions d’euros durant quatre anys.

El dirigent socialista ha dit que la decisió de paralitzar les obres de millora de l’hospital per part del Govern del PP afectarà molt directament l’assistència sanitària als ciutadans i ciutadanes de la zona, especialment a les àrees d’urgències, l’UCI, l’àrea maternoinfantil i a l’hospital de dia. A més, ha recordat que la inversió prevista de 8,8 milions d’euros repercutia en l’economia amb la creació de llocs de feina que ara s’estan posant en perill amb l’anunci de no fer la reforma.

Mocions als ajuntaments. La primera, dilluns a Manacor
Davant la paralització del projecte, els batles i portaveus municipals socialistes han decidit iniciar una campanya de pressió per forçar a una rectificació i a que es tiri endavant amb la reforma de l’hospital. La primera de les accions que s’ha decidit posar en marxa és la presentació de mocions en els plens municipals on els ajuntaments afectats reclamin l’execució del projecte. El secretari d’Organització dels Socialistes de Mallorca, Miquel Àngel Coll, ha anunciat que el primer municipi on es debatrà aquesta moció serà Manacor el proper dilluns 12 de setembre i que espera comptar amb el suport de tots els grups polítics ja que l’objectiu de la moció va en benefici de la sanitat i dels ciutadans.

L’Hospital de Manacor finalitzà la seva construcció l’any 1999. Dóna assistència sanitària a les poblacions dels municipis d’Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Vilafranca, Manacor, Felanitx, Ariany, Petra, Porreres, Sant Joan, Montuiri, Campos, Ses Salines i Santanyí. Els darrers anys, la població ha crescut de manera molt important, afectant a l’activitat assistencial. L’any 2010 es va plantejar una obra d’ampliació i reforma de l’Hospital de Manacor, atenent a les demandes tant dels professionals sanitaris com de la ciutadania, d’acord amb el Patronat de l’Hospital, l’Ibsalut i la conselleria de Salut i Consum. El projecte es va adjudicar provisionalment per un import de 8,8 milions d’euros i estava pendent de l’adjudicació definitiva per al inici de les obres quan el Govern va anunciar el passat mes d’agost que ho paralitzava, perjudicant l’assistència sanitària que reben els ciutadans.

 
Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube