Imprimeix
PDF

Armengol impulsarà la recerca sanitària per desenvolupar el potencial investigador de Balears

DSC08512-001Els socialistes han visitat les instal·lacions de l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma i s'han compromès a millorar la dotació pressupostària destinada a recerca, desenvolupament i innovació.


La candidata a la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, juntament amb els socialistes Vicenç Thomàs, Teresa Riera i Antoni Pareja han visitat les instal·lacions de l'Institut d'Investigació Sanitària de Palma (IDISPA) a l'Hospital Universitari Son Espases (HUSE) on han mostrat el seu compromís en impulsar l'activitat de recerca sanitària, que està duent a terme actualment en condicions precàries, per tal de desenvolupar el potencial investigador de Balears.

Armengol ha destacat la «capacitat i la feina que està fent en unes condicions molt complicades i sense el suport institucional que mereixen» els professionals de la recerca en salut, pel que ha anunciat el compromís de «millorar la dotació pressupostària destinada a recerca, desenvolupament i innovació que no arriba ni al 0,3% del PIB».

Els professionals de la investigació sanitària han posat damunt la taula altres qüestions necessàries per poder desenvolupar la seva activitat i que no han estat escoltades aquesta legislatura, demostrant la poca voluntat política del PP per fomentar la investigació.

Potenciar l'institut d'investigació sanitària a Palma suposa potenciar a l'HUSE com a centre d'investigació, apropar la recerca als serveis sanitaris i als problemes de salut dels ciutadans, facilitar la capacitat docent als professionals en formació i afavorir la captació de talent.

De la mateixa manera Francina Armengol ha manifestat el seu recolzament a la creació del estudis de grau de medicina a la UIB, necessaris per a l'acreditació de l'IDISPA i així poder optar a convocatòries de recursos per a la recerca i la innovació.

L'aposta dels socialistes per la recerca i la innovació és una aposta «pel futur de les illes» perquè «no podem perdre el tren de la innovació». En aquest sentit, Armengol ha lamentat que «tenim el capital humà i unes estructures que hem de potenciar, qui no ha estat a l'altura de la capacitat investigadora de Balears han estat les institucions públiques i canviarem aquesta tendència amb un canvi segur que posi Balears al nivell que correspon».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube