Imprimeix
PDF

Armengol: "La sanitat pública són persones i no xifres, i a les persones els hem de dir quin lloc ocupen a la llistes d'espera i garantir un temps màxim per atendre'ls"

210415 Foto colloqui sanitari WEBLa candidata socialista explica els principals punts programàtics en matèria sanitària. 

 

Poques coses exemplifiquen més el concepte de Benestar Social que una atenció sanitària pública de qualitat. Una qualitat que s'ha degradat durant els quatre anys de Govern del PP a Balears, en dues línies, en l'atenció sanitària prestada als ciutadans, i en la promoció i cura de les carreres professionals dels sanitaris, amb més de 1.300 acomiadaments. Fets que mouen a la preocupació, i que per si mateixos justifiquen l'èxit de la convocatòria que el PSIB-PSOE ha llençat aquest horabaixa a Palma, per a un col·loqui sobre sanitat en el qual hi han assistit prop d'un centenar de professionals i representants d'associacions de pacients i familiars, a la recerca de respostes als interrogants plantejats després de 4 anys de desert sanitari del PP.

A l'acte hi han participat la cap de llista del PSIB-PSOE al Parlament Francina Armengol, que ha estat acompanyada pels també candidats Juli Fuster, Carmen Palomino, Patricia Gómez i Vicenç Thomàs. Tots ells han explicat el bessó del programa de gestió sanitària que ha preparat el PSIB-PSOE, a partir de les aportacions fetes durant el període de Conferència Política. Armengol s'ha referit un cop més a la "necessitat de posar les persones en el centre de les decisions que es prenen en matèria sanitària". Es d'aquest punt de vista ha garantit que els socialistes en el Govern, "durant la primera setmana al Consolat de Mar" retornaran les 20.000 targetes sanitàries retirades pel PP en 2012 a persones immigrants residents a Balears, i per tant, "restituïrem la universalitat de l'atenció sanitària a Balears" en paraules de Francina Armengol.

Un altre dels drets que els pacients podran tornar a exigir, en la seva relació amb l'administració sanitària, serà el de "saber a quin lloc de la llista d'espera –per operació o per consulta externa o prova complementària- es troba en tot moment, i en tot cas garantir un temps de demora màxima". Els socialistes, que ja havien aplicat aquesta mesura durant el Govern del Pacte de Progrés, però que el PP ha derogat, es tornen a comprometre a què cap pacient hagi d'esperar més enllà de dos mesos per a una consulta externa i sis mesos per a una intervenció quirúrgica; i que les esperes per a un diagnòstic davant d'un cas sospitós de càncer, no es demori més enllà de 30 dies.

La situació actual no convida a l'optimisme precisament, amb unes llistes d'espera que el PP ha multiplicat per dos en el cas de les consultes, fins els 114 dies, i per tres en el cas de les operacions, en què les esperes arriben de mitjana fins els 105 dies, quan quatre anys enrere tot just superaven els 30. Altres magnituds que fan insostenible l'actual gestió de la sanitat pública balear son els dos anys que una dona pot arribar a esperar per a la realització d'una mamografia, o els també eterns 225 dies de mitjana que cal esperar ara per a la realització de la mateixa prova en el cas que hi hagi sospita d'un càncer de mama.

Aquesta "agilització de l'accés a l'atenció sanitària ha de començar per l'atenció primària" un fet que ha dut Armengol a recordar que els socialistes implementaran les mesures necessàries per a que els centres de salut puguin obrir tots els horabaixes, un fet que farà necessària la re-contractació de gran part del personal sanitari –1.354 persones aquesta legislatura- que han estat acomiadades, per a poder cobrir aquest augment d'hores de servei. "Atenció primària és una part fonamental de l'atenció mèdica" ha recordat la candidata socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube