Imprimeix
PDF

Armengol: "La realitat és el pitjor enemic de Bauzá; 130.000 persones sense feina a Balears i 19.400 aturats més no és per penjar-se cap medalla"

230415 Luz Francina IagoLa secretària d'Ocupació del PSOE, Luz Rodríguez, aprofita per a titllar les dades de l'EPA com a "dolentes per a tots i pèssimes per al PP" per la destrucció de 115.000 llocs de feina a tot l'Estat, malgrat la redució de 13.000 aturats.

Les dades de l'EPA del primer trimestre de 2015 a Balears suposen tot un bany de realitat per a qui fa de les macroxifres el seu principal aliment electoral. Si la situació real dels treballadors a Balears, d'ençà l'aplicació de la reforma laboral del PP amb tot el seu rigor ja ha estat complicada de per si, si s'afageix la destrucció d'ocupació i la pujada de l'atur, el resultat no pot ser més decebedor.

"La realitat és el pitjor enemic de Bauzá" ha dit Armengol, per qui les "xifres de l'EPA són contundents i lleven credibilitat als anuncis que fa el Govern". Armengol considera que les 130.000 persones sense feina a Balears, amb una taxa del 22,29% d'atur i la destrucció de 19.400 llocs de feina durant el primer trimestre d'enguany "no permeten penjar-se cap medalla al Govern, per que estem davant d'una situació dramàtica per a moltes de persones".

Armengol ha considerat que el model de recuperació econòmica impulsat pel PP implica "la consolidadció de l'empobriment dels treballadors". "Nosaltres no volem salaris de pobresa ni subsidis de misèria pels nostres treballadors", i ha destacat alguns dels eixos del programa electoral dels socialistes en el tocant a política laboral: "el PP ha desmantellat el SOIB, i li ha llevat el 60% del seu pressupost, nosaltres el tornarem a convertir en una veritable agència d'intermediació, i dedicarem el 4% del pressupost a impulsar polítiques actives d'ocupació". Unes polítiques destinades a desencallar una de les xacres del mercat laboral balears com és l'atur de llarga durada, "els grans oblidats" com els ha definit Armengol. A més, la persecució de l'explotació laboral a través d'un Pla de xoc sobre la matèria també serà un dels principals i prioritaris objectius del nou Govern.

Més en el detall de la situació del mercat laboral de Balears, el candidat socialista Iago Negueruela ha lamentat les xifres aportades per l'EPA, i les ha justificades en "l'augment del treball precari per que els contractes a temps parcial arriben fins els 69.900 treballadors a Balears, 11.000 més que l'any passat, i prop del 30% més que en 2011". A més, la figura del treballador pobre queda palesada, segons dades de l'EPA, "en aquells treballadors que volen treballar més hores de les que ja fan, uns 40.000, per que necessiten arribar a final de mes i no ho poden fer". Una altra font de precarietat, per Negueruela, és la que provoca els contractes per un nombre determinat d'hores que després s'amplien de manera "Il·legal i sense pagar, que equivalen a 6.000 llocs de feina". El candidat socialista ha al·ludit a què l'objectiu del PP és el de crear ocupació "sigui com sigui" sense importar les condicions, tan sols per adecentar les xifres, però que en realitat "fan estructural la precarietat".

De la seva banda, la secretària federal d'Ocupació, Luz Rodríguez ha assenyalat que Balears és "el regne de la temporalitat i de la precarietat laboral a tot l'Estat, el referent de la marca Espanya del PP". Rodríguez s'ha mostrat convençuda que el canvi polític a partir de 24 de maig i el pròxim mes de novembre a tot l'Estat propiciarà la "derogació de la reforma laboral del PP".

Rodríguez, en el comentari de les dades de l'EPA en el marc estatal, ha lamentat que el període hagi comportat la pèrdua de 115.000 llocs de feina, i que en l'anàlisi més fi de les dades, siguin dones i joves els col·lectius que pitjor parats surten de l'enquesta. "El balanç del PP és dessolador" ha dit la dirigent socialista, per que "Rajoy havia dit que crearia 800.000 llocs de treball, i avui sabem que no només no n'ha creat cap, sinó que encara n'ha perdut 130.000 respecte fa 4 anys, i ha fet pujar la taxa d'atur fins el 24%, dos punts més. La realitat és tossuda" ha conclòs Rodríguez.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube