Imprimeix
PDF

Armengol: “Cap jove quedarà sense estudiar per motius econòmics, ni cap infant anirà a classe sense menjar”

FAS i Martí MarchQue en 2015, a Balears, un programa electoral d'un partit polític hagi d'incloure premises com que "cap jove quedarà fora estudis per motius econòmics, ni cap infant anirà a classe sense fer les menjades com toca", resulta poc menys que anacrònic per una societat avançada.

Però el cas és aquest, i és necessari posar de manifest que aquesta és la realitat a la qual el PP ha girat l'esquena, amb una política de retallades que han minvat les beques de menjador o les d'ajuda a la compra de llibres durant la present legislatura, i a la qual el PSIB-PSOE es vol enfrontar. "Volem aconseguir que l'educació sigui la nostra gran prioritat i l'eina primordial per a la igualtat", així com ha dit la cap de llista dels socialistes per la llista al Parlament, Francina Armengol.

"L'educació no és només la llengua" ha afirmat Armengol, i en canvi aquesta ha estat la font de les bregues que el Govern ha cercat amb la comunitat educativa. Però el sistema educatiu té "altres mancances, i ha hagut de lluitar contra la pressió injustificable, el despreci i el rebuig del Govern contra els docents" ha dit la dirigent socialista. Una actitud que el PSIB-PSOE pretén canviar a partir de dia 24 de maig, amb un nou marc de diàleg amb la comunitat educativa, per una educació inclusiva i de qualitat. "Amb més pressupost públic, en contra de les retallades i dels acomiadaments de professors, amb la recuperació de la confiança dels docents i dels drets perduts en els organs de participació escolar" ha detallat Armengol.

Finalment dos pactes han de servir de guia del nou full de ruta socialista per a l'educació, com han de ser el Pla d'inversions educatives i el Pacte Social i Polític per l'Educació, "amb la participació de tothom". El finançament d'aquestes mesures ha de sortir del compromís de la dedicació d'almenys "un 4% del PIB en educació", així com ha afirmat el candidat socialista Martí March.

March també ha asenyalat necessari propiciar que els centres recuperin la seva autonomia d'orgaització i planificació dins d'un gran acord de la comunitat educativa, i partir d'un concert lingüístic basat en el decret de mínims, l'Estatut i la Llei de Normalització Lingüística, normes nascudes totes elles del consens.

Finalment March també ha al·ludit a la necessitat de potenciar els estudis de formació professional en els seus graus mitjà i superior, fixant com a model si sistema d'FP bàsica a Alemanya. "La LOMQE margina l'FP" ha afirmat March, qui ha acabat demanant la "professionalització" de la conselleria d'Educació, amb "gent que sàpiga i que vulgui treballar, i que no derivin la feina de la Inspecció educativa per finalitats polítiques".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube