Imprimeix
PDF

Armengol: “Na Bel Coll és un exemple per què lluità contra la pèrdua dels seus drets com a persona"

250415 Premiats Isabel Coll

Els Isabel Coll de 2015 han recaigut en la Coordinadora del Grup d'Esplai de Mallorca GEDEM, al motociclista 'trialer' Marc Horrach, a l'Associació d'Amics del Poble Saharaui i a l'emissora de ràdio Ona Mediterrània.

Francina Armengol ha aprofitat l'acte de lliurament dels premis Isabel Coll, que anualment convoca Joventuts Socialistes de les Illes Balears, per a reforçar el caire dinamitzador d'algunes de les mesures incloses en el programa electoral del PSIB-PSOE. L'ocupació és un dels objectius bàsics per a un col•lectiu, el de menors de 25 anys que s'ha vist més perjudicat per la crisi econòmica i per les polítiques impulsades pel PP a partir de l'aplicació en 2012 de la reforma laboral. És per això que Armengol ha proposat "la promoció de programes per a joves desocupats, i l'extensió del Pla de garantia Juvenil fins els 30 anys amb fons propis".

La persecució de l'explotació laboral, transversal a totes les franges d'edat de treballadors i treballadores, però que es deixa sentir especialment entre els joves, i la immediata posada en marxa de plans d'inserció formativo-laboral per a joves 'ni-nis' han estat altres propostes que ha detallat Armengol, per un col•lectiu que també necessita incentius en l'apartat de la cultura, per a tractar-la com una inversió, i no una subvenció.

Armengol, ben igual que Virgilio Moreno, o que el president de les JSIB, Juli Dalmau, s'ha referit a la persona que inspira i dóna nom als premis, Isabel Coll, veterana militant socialista i referent en la lluita per ala recuperació dels drets furtats per la dictadura franquista des del punt de vista ideològic i també des de la perspectiva de gènere. Coll, finada enguany, ha rebut un càlid homenatge en una acte que les JSIB han volgut organitzar precisament a Inca, la localitat on residia Isabel Coll fins al seu decés, a principis d'enguany. "Na Bel em deia que ella només havia defensat al seu marit, i que mai havia fet mal a ningú" ha recordat Armengol, que tot i amb això "fou perseguida". La lluita sense desmai d'Isabel Coll per a la dignitat com a persona i per a la recuperació de les llibertats individuals i col•lectives, ha d'inspirar ara als socialistes "que hem de tornar a sortir al carrer, com avui, per a defensar allò que ja pensàvem que era nostre, com poder fer servir la nostra llengua" o els retrocessos en els drets educatius, sanitaris i en benestar social propiciats pels governs de la dreta. "Queden 29 dies per a les eleccions" ha alertat la líder socialista "i caldrà vigilar bé el sentit del vot" per a poder recuperar tots aquests drets, "per què no totes les opcions són iguals".

Els Isabel Coll de 2015 han recaigut en el motociclista 'trialer' Marc Horrach, originari d'Inca, als Grups d'Esplai de Mallorca (GEDEM), a l'Associació d'Amics del Poble Saharaui i amb caràcter extraordinari al projecte radiofònic d'Ona Mediterrània.

En el seu torn de paraula, el cap de llista socialista al Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha reclamat la necessitat de què "el Consell recuperi les polítiques dedicades a joventut". Mentre el president de les JSIB, Juli Dalmau ha recordat el paper d'interlocució pels joves que representava el Consell de la Joventut, eliminat pel PP aquesta legislatura " i que recuperarem igual que el consens amb la comunitat educativa, així que entrem al Consolat de Mar", ha dit el líder dels joves socialistes. Per Dalmau no és acceptable que els docents no hagin pogut trepitjar el Consolat de Mar més que "el dia de portes obertes de la institució, l'1 de març, ni un sol dia més".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube