Imprimeix
PDF

Francina Armengol acusa a Bauzá d'hipotecar una oportunitat històrica per Balears perquè la modificació del REB "no compensa els desavantatges que té la insularitat"

FAS Educació 1"Una foto electoral davant les males enquestes del PP per intentar guanyar vots a la desesperada, hipotecant una oportunitat històrica per les Illes Balears".

Així ha definit la candidata del PSIB-PSOE a la presidència del Govern Balear, Francina Armengol, la modificació del Règim Especial que avui aprova el Consell de Ministres.

Armengol considera que es tracta d'un "plantejament poc ambiciós" perquè "no es tractava de cercar incentius fiscals pels empresaris sinó de que l'Estat compensi d'una vegada per totes els desavantatges que té la insularitat". En aquest sentit, la candidata socialista considera que el nou REB ha d'incloure "millores en el preu del transport de persones i mercaderies perquè és molt més car que a la península, un règim energètic perquè puguem tenir energia a preu més assequible i ser més competitius, i tota una sèrie d'inversions de l'Estat a través d'un fons d'insularitat".

De fet, aquestes inversions estatals i el Fons d'Insularitat estan prevists a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i en canvi, no es preveuen a la modificació del REB proposada per Bauzá i que per Armengol "és una modificació petita i insuficient del que ja teníem".

A més a més, Francina Armengol ha criticat que durant la seva reunió amb Mariano Rajoy, Bauzá "no va dir ni una paraula del deute que ja té l'Estat amb Balears per mor de les inversions estatutàries que no han arribat i que depenien de la propera aprovació del REB". Un fet inacceptable pels socialistes perquè "són més de 1.000 milions d'euros que si no es reclamen no es cobraran i això és una cosa que no ens podem permetre a Balears".

Tot plegat és una "mala forma de fer política", després que durant quatre anys "partits polítics, entitats socials i empresarials haguem demanat consens al PP per plantejar quin REB necessitam i plantejar-lo de forma conjunta i ambiciosa", ha dit Armengol.

Finalment, la candidata socialista a presidir el Govern de les Illes Balears ha denunciat que una altra manca que no recull la proposta de Bauzá és el problema que tenim amb la competitivitat. "Qualsevol empresari que importa o exporta paga un preu molt més alt pel fet de ser illes, i això no es compensa amb les exempcions fiscals que proposa el PP", ha conclòs Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube