Imprimeix
PDF

Cosme Bonet: "És lamentable que els ciutadans de les Illes Balears vegin limitat el seu dret a contrastar candidatures i programes a través d'IB3"

Cosme Bonet 1 webLA JEIB DESESTIMA EL RECURS DEL PSIB PER A PERMETRE MÉS DEBATS I ENTREVISTES ELECTORALS A IB3 PER A TOTES LES FORMACIONS REPRESENTATIVES

El pla de cobertura electoral d'IB3 no recollirà cap de les propostes realitzades pels socialistes, per equilibrar el temps destinat a la informació i les entrevistes als candidats i candidates de totes les formacions representatives, ampliar els blocs de propaganda gratuïta, i Incloure la celebració de debats per a caps de llista al Parlament, Consells i principals ajuntaments.

IB3 no haurà d'incloure cap de les propostes reclamades pel PSIB-PSOE en el seu Pla de cobertura electoral després que la Junta Electoral de les Illes Balears hagi decidit desestimar el recurs presentat pels socialistes. Així queda confirmat que IB3 ràdio i televisió mantindrà 9 minuts diaris per a l'emissió de la publicitat electoral gratuïta, i no haurà de variar la distribució del temps que dedica a la informació de l'activitat electoral de les diferents formacions, i que atorga el 50% del temps al PP.

Així mateix, com a tot format de debat, IB3 mantindrà únicament la seva proposta de fer un cara a cara electoral entre Francina Armengol i el candidat del PP, però no inclourà cap altra fórmula de contrast d'idees entre formacions, ni tant sols per aquelles que actualment tenen representació a les institucions, que hauran de ser compensades, ni molt menys per a les denominades com a grups polítics representatius. Tampoc hi haurà ampliació del pla d'entrevistes a tots aquests partits i coalicions, ni s'igualarà el temps dedicat a cadascuna d'elles. Així, per exemple, en el cas de les entrevistes als caps de llista del Parlament, el candidat del PP disposarà de 40 minuts mentre que Francina Armengol haurà de conformar-se amb 18 minuts i 10 pel candidat de MÉS.

El coordinador de la campanya del PSIB a Mallorca, Cosme Bonet, ha considerat al respecte "lamentable que els ciutadans de les Illes Balears hagin vist limitat el seu dret a contrastar candidatures i programes a través d'IB3" per haver presentat un Pla de cobertura que no inclou ni tant sols modalitats de debat per a tots els candidats i candidates de les formacions representatives. Un fet que per Bonet "és molt indicatiu de la por que té Bauzá a exposar-se públicament a les opinions dels qui aspiren a representar la pluralitat de la societat de Balears". Bonet, així mateix, ha expressat la seva "estranyesa" per què "és comú i saludable democràticament que a totes les radiotelevisions públiques del nostre entorn s'organitzin debats amb diversos candidats" i ha posat d'exemple els espais d'aquest estil organitzats pel Canal Sur, amb motiu de les recents eleccions autonòmiques andaluses, o el que protagonitzaren fins a set caps de llista de diferents partits que debateren a la BBC en el marc de la campanya electoral al Regne Unit. Davant d'aquest fet, que "IB3 no hagi proposat ampliar el seu ventall de formats electorals no pot obeir més que a la covardia de Bauzá i a la por del PP a uns resultats electorals catastròfics pels seus objectius", segons Bonet.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube