Imprimeix
PDF

Armengol: "Modificarem la Llei Turística per adaptar-la a la realitat: molts turistes volen allotjar-se en habitatges de lloguer turístic"

190515 Francina APTURLa cap de llista del PSIB-PSOE al Parlament, Francina Armengol ha anunciat avui que proposarà la modficació de la Llei General Turística aprobada pel PP aquesta legislatura, per a "dotar de seguretat jurídica als propietaris d'habitatges" que els vulguin posar a lloguer per a turistes.

"La LGT s'ha d'adaptar a una realitat existent: molts de turistes cerquen aquesta classe d'allotjaments", ha afirmat Armengol, qui ha recollit les demandes de part del sector representat per l'Associació de Propietaris d'Apartaments Turístics APTUR.

El PSIB-PSOE modificarà la Llei General Turística per a permetre oferir "tranquil·litat jurídica i segueretat als propietaris d'apartaments" que els pretenen llogar a turistes i "regular-los en base a la qualitat i les possibilitats de cada establiment". Aquesta ha estat la proposta llençada avui per Francina Armengol en referència a un fenòmen sorgit recentment i vinculat a l'oferta d'allotjament entre particulars a través de webs d'intercanvi i oferta d'habitatges destinats a turistes, la regulació dels quals ha quedat en un llimb legal tot i que la Llei Turística del PP ha estat aprovada en 2012, i posteriorment desenvolupada per un decret de 2014.

"Tenim la necessitat de donar sortida a un producte turístis que existeix" ha dit Armengol, i que a més "crea riquesa i que el Govern Bauzá ha sotmès a una pressió molt forta". Així, la incertesa amb què la llei turística del PP tracta aquest producte ha provocat "que la gent se senti insegura sobre si pot llogar o no el seu habitatge, i com ho pot fer", segons ha afirmat la cap de llista socialista.

La modificació de la Llei que proposa el PSIB-PSOE, a banda d'oferir "garantia jurídica" sobre el fet del lloguer, també ha de regular questions com la impositiva "per que els propietaris que lloguin paguin allò que els pertoca, sense la por sobre si et vindran a perseguir o no per fer una cosa legalment establerta".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube