Imprimeix
PDF

Armengol: "Bauzá ha incomplert la seva paraula d'aturar les prospeccions petrolieres abans de les eleccions. Els socialistes ho farem des del minut zero"

200515 Francina Molinar webCOINCIDINT AMB EL DIA MARÍTIM EUROPEU

La cap de llista del PSIB-PSOE al Parlament, Francina Armengol ha aprofitat la celebració del Dia Marítim Europeu, per acostar-se al Molinar i palesar el seu compromís en contra de les prospeccions petrolieres, després d'adherir-se al Manifest proposat per Aliança Mar Blava, Balears Diu No, i Mar Blava Mallorca.

Armengol ha volgut presentar aquestes iniciatives just al costat del Club Nàutic del Molinar, indret afectat per un projecte d'ampliació mastodòntic, que demostra que "l'especulació del PP arriba a límits extraordinaris", i que "aturarem, de la ma de José Hila com a batle de Palma".

Francina Armengol ha explicat avui el posicionament dels socialistes en favor "d'una llei específica que declari la Mediterrània com a zona lliure de prospeccions, i per la modificació de la Llei estatal d'hidrocarburs". Punts del compromís electoral del PSIB-PSOE amb els ciutadans, que a més coincideixen amb les demandes de plataformes com Aliança Mar Blava, Balears Diu No i Mar Blava Mallorca, entitats cíviques que han emès un manifest conjunt al qual Armengol, en representació dels socialistes de Balears, s'hi ha adherit.

Per la cap de llista socialista, "Bauzá ha tornat a incomplir la seva paraula" per a la paralització definitiva de qualsevol activitat prospectiva de combustibles fòssils a la Mediterrània. "Bauzá s'havia compromés a què l'informe deficitiu del Ministeri de Medi Ambient estaria llest per abans de les eleccions" ha recordat Armengol, però en la realitat ha acabat succeïnt allò que "els socialistes ja vam dir que passaria: que el ministre Soria i Rajoy deixen passar les eleccions per a tirar endavant després amb els projectes de prospeccions petrolieres".

Armengol s'ha compromès a "acabar amb les prospeccions des del minut zero del govern dels socialistes" i a "anar a Madrid a demanar a Rajoy que les aturi", tot i que ha precisat que tot serà més fàcil "a partir de novembre, amb Pedro Sánchez com a president del Govern", qui ha mostrat un ferm compromís en contra de les exploracions a la recerca d'hidrocarburs a mar obert.

L'elecció del lloc des d'on Armengol ha llençat les seves propostes d'avui no ha estat a l'atzar. Ho ha fet al Molinar, el barri mariner de Palma afectat per la proposta d'ampliació mastodòntica del Club Nàutic, el moll de pescadors més antic de Balears. "De la ma del nou batle de Palma, José Hila, aturarem aquest projecte d'ampliació; de cap manera permetrem que l'especulació del PP pugui desbordar la façana marítima històrica de Palma i el sentiment de barriada del Molinar" ha dit la candidata socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube