Imprimeix
PDF

Armengol: "S'obre un nou temps polític a Balears, un temps de canvi"

DSCN4668NIT ELECTORAL. BALEARS GIRA CAP A L'ESQUERRA

El PSIB-PSOE es constitueix en peça clau per a l'articulació de noves majories a les principals institucions de Balears, després d'uns resultats a les urnes que suposen "un gir aclaparador a cap l'esquerra", segons ha afirmat la cap de llista socialista al Parlament, Francina Armengol.

Els socialistes seran la força d'esquerres amb més presència a un nou Parlament caracteritzat per una "major pluralitat" amb l'entrada de fins a tres noves forces polítiques, i la davallada en vots i escons del PP

Les candidatures socialistes recuperen pols als municipis, i aconsegueixen victòries clares a Inca, Calvià, Algaida, Capdepera, Consell, Lloseta, Es Mercadal, Santa Margalida, Es Migjorn o Sant Josep de sa Talaia, entre d'altres, i possibilitats clares de formar pactes de govern d'esquerres en més d'una vintena de poblacions, incloses Palma, Eivissa i Maó.

El PSIB-PSOE tindrà 15 escons al nou Parlament de les Illes Balears, 14 aconseguits a Mallorca, Menorca i Eiviss
a, i el de Formentera, gràcies a la coalició formada entre PSIB i Gent per Formentera. Una xifra que, a manca de la finalització de l'escrutini, i atesa la correlació de forces que ha resultat dels sufragis dels electors de Balears, configura "un gir a l'esquerra com mai a Balears" segons ha afirmat Francina Armengol.

"Estam molt contents" ha dir la cap de llista socialista "pels ciutadans i ciutadanes que han lluitat durament contra les retallades i la forma prepotent de governar del PP". El PSIB-PSOE està en disposició de formar majories de govern amb altres forces d'esquerra per a poder constituir govern de pacte al Parlament, als Consells de Mallorca, Eivissa i Menorca, i als Ajuntaments de Palma, Maó i Eivissa, a banda d'haver assolit victòries clares a altres municipis com Algaida, Consell, Capdepera i Lloseta, que havien estat governats per batles socialistes durant la passada legislatura, i en d'altres com Calvià, Inca, Santa Margalida i Sant Josep de Sa Talaia, que han recuperat antigues majories dels socialistes.

"Tenim una gran responsabilitat i l'exercirem" ha afirmat Armengol, en relació al "nou temps de canvi que s'obre a Balears", i ha assegurat que "intentarem que el diàleg faci realitat el somni dels ciutadanes i ciutadans que han votat canvi". Francina Armengol ha expressat la voluntat de sotmetre els resultats d'avui vespre "a l'anàlisi de les executives", que en el cas del PSIB es reunirà aquest dimarts. No obstant el relat principal arrenca amb la davallada de vots i d'escons del PP, "que passa de 35 a 20, un canvi aclaparador".

Armengol ha comparegut en roda de premsa rodejada de membres de les llistes socialistes, així com pels caps de llista al Consell de Mallorca, Francesc Miralles, i a l'Ajuntament de Palma, José Hila. Tots dos també afronten ara un procés de diàleg i de conformació de noves majories a les dues institucions. "Aspiram al màxim" ha dit Miralles, tot i que ha afegit que "ara no és el moment de parlar d'aliances sinó d'acords, i de canviar de manera de fer política a Mallorca".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube