Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Farem possible governs d'esquerra a Balears per acabar amb les retallades del PP"

Comissió Executiva 250515 003.jpg webArmengol anuncia l'inici "immediat" de les trobades amb els caps de llista de Podem i de MÉS per tal de travar un "acord estable de governabilitat que faci realitat les necessitats dels ciutadans a totes les institucions", Govern, Consells Insulars i Ajuntaments.

Armengol afirma que "els pactes d'ara es produeixen en un escenari diferent als anteriors, per la baixada duríssima del PP", i ha condensat en cinc punts bàsics les línies de governabilitat que pensa traslladar a la resta de forces de pacte.

El PSIB-PSOE iniciarà "immediatament" una ronda de contactes amb els representants de les formacions Podem i MÉS de cara a la conformació "d'acords que facin possible governs d'esquerra a Balears per acabar amb les retallades del PP". Armengol ha fet aquest anunci just després d'acabar la Comissió Executiva del PSIB-PSOE, reunida aquest horabaixa, en què s'han analitzat els resultats de les eleccions al Parlament, als Consells i als Ajuntaments d'aquest passat diumenge.

Uns resultats que suposen "un gir cap a l'esquerra històric" a Balears, on per primer cop es podran conformar majories estables de Govern sense formacions de centre o centre dreta. Així Armengol albira pactes al Govern, als Consells i a una quarantena d'ajuntaments de Balears. La candidata socialista ha valorat negativament "l'alta abstenció" enregistrada diumenge a les urnes, i ha admès que els socialistes "hem baixat els nostres resultats –respecte 2011- però hem resistit a totes les Illes, en unes circumstàncies molt difícils, i som la primera força d'esquerres a Mallorca, Menorca, i a Eivissa", mentre que a Formentera el PSIB es garanteix el suport del diputat autonòmic gràcies al seu pacte amb Gent per Formentera.

Aquesta presència a tot el territori, i el fet de ser la força que manté la primacia en nombre de vots i de diputats i consellers entre les que es plantegen fer pactes de governabilitat a Balears, suposen per Armengol "una gran responsabilitat per aconseguir arribar a acords". Uns acords que se substanciaran en un "pacte de governabilitat, obert, transparent", i que pels socialistes han de basar-se en "allò que importa als ciutadans, que nosaltres hem treballat en la Conferència Política" i que ha acabat plasmat en el programa electoral.

Armengol ha destacat cinc punts bàsics que han de quedar reflectits en el nou pacte:

1) Un pla de rescat per les persones que es troben en situació greu.

2) Un pla contra la precarietat laboral, elaborat conjuntament amb agents econòmics i socials;

3) La recuperació de drets i serveis públics perduts –sanitat, educació i serveis socials-

4) El repartiment més eficient de la riquesa, a partir d'un nou model econòmic

5) Reclamar al Govern d'Espanya més recursos econòmics, en raó del "deute històric de 1.000 milions d'euros" que manté amb Balears

En aquesta línia Armengol ha demanat al president en funcions del Govern que aturi la tramitació de l'acord fiscal al qual va arribar amb el Govern de l'Estat dies abans de les eleccions. "He demanat a Bauzá que aturi la tramitació del REB que va firmar d'amagat amb Rajoy; ens cal un acord de governabilitat més ampli per aprofitar aquesta oportunitat històrica", ha declarat Armengol, qui ha afegit que "serà lleial a la condició de primera força de l'esquerra" que han atorgat al PSIB-PSOE els ciutadans de Balears amb el seu vot.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube