Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa al Govern de voler amagar les retallades amb el projecte de llei d’endeutament

 
v16
Grup Parlamentari Socialista

La portaveu socialista, Francina Armengol, ha acusat al Govern de José Ramón Bauzá d’incomplir el co

mpromís de presentar un pressupost per al 2011 i d’aprovar un projecte de llei d’endeutament amb noctur

nitat per no concretar els retalls en salut i educació.

 

Francina Armengol ha denunciat que el passat 29 d’agost, el Consell de Govern va aprovar un projecte de llei “clandestí” per poder endeutar-se. La portaveu socialista ha dit que el Govern no ha informat d’aquest projecte i que l’ún

ic objectiu que té és no presentar el pressupost per l’any 2011 i evitar concretar els retalls que pretén implantar el PP en salut, educació o polítiques socials abans de les properes eleccions generals.

Armengol ha denunciat que el president Bauzá ha incomplert en menys de 100 dies al capdavant de l’Executiu el seu compromís de presentar un pressupost per l’any 2011 i que era una de les principals promeses electorals. La portaveu del PSIB-PSOE ha acusat que darrera aquest incompliment hi ha la voluntat clara per part del Govern del PP d’amagar els retalls ja que amb un projecte de pressupost “Bauzà hauria de posar negre so

bre blanc i detallar allà on pensa reduir els més de 240 milions d’euros del Fons de Competitivitat i els 75 milions d’euros del conveni ferroviari dels que ha renunciat”. Això significa, segons Armengol, que el Govern hauria de detallar les partides pressupostàries que vol eliminar i que suposaria “llevar metges, llevar professors o llevar treballadors socials”.

La portaveu socialista ha qualificat al Govern de ser “poc transparent, d’actuar amb prepotència i que denota ineptitud”. Armengol ha dit que el Govern Bauzá “no obté crèdit bancari i que a més no té crèdit social” i ha emplaçat al president a cercar espais de consens i diàleg amb la resta de forces polítiques.

Per la seva part, el diputat Antoni Diéguez ha qualificat de catastrofistes els missatges que ha llançat l’Executiu autonòmic sobre la situació econòmica. Diéguez ha recordat que aquest catastrofisme ha impossibilitat que els bancs donin crèdit per poder fer front als pagaments a proveïdors i empreses. A més, el diputat socialista ha advertit que aquests missatges d’alarma poden produir una rebaixa en la qualificació de l’economia de les Illes Balears per part de les agències el proper mes de novembre i que això posa en perill i encareix el crèdit per a la nostra economia.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube