Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE alerta que un cop més la baixada de la xifra d'aturats es fonamenta en l'ocupació precària

Iago Aeroort

El membre de la candidatura del PSIB-PSOE al Parlament per Mallorca, Iago Negueruela valora positivament l'evolució de les dades de l'atur respecte l'any passat, però censura que "la forma de crear ocupació no canvia i es fa en base a la precarietat".

L'atur ha reduït les seves xifres a Balears el passat mes de maig en unes 8.000 persones. Unes xifres que abans de ser analitzades en la seva extensió, són valorades com a "positives" per Negueruela. Però que en canvi segueixen amagant que els mals endèmics del mercat laboral de Balears, post reforma laboral del PP, no es resolen. Ans el contrari.

"El 88% de l'ocupació creada aquest mes de maig han estat temporals" ha assenyalat el portaveu socialista. En efecte 50.000 dels 56.000 llocs de feina creats durant el mes passat ho han estat sota aquesta fórmula contractual, com a mostra més que evident de l'inici de les contractacions de temporada turística. Per Negueruela, "Balears necessita mesures que ajudin a lluitar en contra de la precarietat laboral", i que ajudin a què els llocs de treball que es creïn puguin ser més estables i de millor qualitat. Així una de les mesures qualificades com a "urgents" pels socialistes és la de la posada en marxa d'un Pla contra l'explotació i la precarietat laboral.

A banda, el suport a les persones que ho passen pitjor a Balears, un altre dels objectius del PSIB-PSOE de cara a la conformació del nou Govern de les Illes, passa de manera clara per atendre "les 81.000 persones que no tenen un lloc de feina a Balears". Negueruela s'ha referit un cop més a "joves, aturats de llarga durada i majors de 45 anys" com els col·lectius que no oferixen signes de millora en quant a la seva empleabilitat: "mentre es rebaixen les dades de l'atur, en paral·lel creixen les dels aturats de llarga durada" ha dit Negueruela, per qui es fa imprescindible fer "polítiques actives d'ocupació al servei dels qui pateixen la crisi econòmica de manera més directa".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube