Imprimeix
PDF

El PSOE responsabilitza al Govern del PP dels despropòsits amb les obres del Palau de Congressos

Grup Parlamentari Socialista

La diputada i portaveu socialista en la comissió de Turisme, Joana Barceló, ha acusat al Govern del PP de voler polititzar el projecte del Palau de Congressos i ha recordat que tots els despropòsits entorn aquest equipament varen ser provocats pel contingut del plec del concurs elaborat i adjudicat per l’Executiu de Jaume Matas.

 

Barceló ha defensat la gestió que es va realitzar durant la passada legislatura per desbloquejar la situació creada arrel del plec de clàusules administratives del contracte per la construcció, gestió i explotació del Palau de Congressos. Així, la diputada del PSIB-PSOE ha recordat com en aquest plec es parlava de tres parcel•les quan en realitat només n’hi havia dues, o el sistema de control administratiu que es va fixar i que el feia inviable per les empreses concessionàries. Barceló ha qualificat “d’autèntic despropòsit” aquest plec, ha culpat el Govern del PP de Jaume Matas de la seva elaboració i ha recordat que l’anterior Executiu del Pacte de Progrés va treballar per  resoldre de mutu acord la resolució del plec i poder impulsar així un equipament “molt important per la desestacionalització turística”.

La diputada socialista ha criticat l’actitud del PP al voler polititzar les obres del Palau de Congressos amb la proposició no de llei presentada en el Parlament i ha remarcat la situació absurda creada amb aquesta iniciativa presentada pel PP on s’insta a reiniciar unes obres que ja fa dues setmanes que s’han reiniciat.

Missatge turístic negatiu amb l’enfonsament de la fragata Baleares

Per altra part, el Grup Parlamentari Socialista ha alertat del missatge negatiu que s’està enviant als mercats turístics amb el projecte de voler impulsar l’enfonsament de la fragata Balears a la costa de Calvià.

La diputada Isabel Oliver ha lamentat que la primera iniciativa turística del PP aquesta legislatura sigui enfonsar més de quatre mil tones de ferralla en la reserva marina de les illes Malgrat. Per Oliver, aquesta iniciativa no aporta res a la desestacionalització i l’únic que fa es llençar un impacte negatiu en mercats turístics preocupats pel mediambient. “No podem tirar a la mar el que ja no serveix” ha dit Oliver en relació a la fragata Baleares, i ha apostat per altre tipus d’accions com potenciar la Serra de Tramuntana, Patrimoni de la Humanitat. La diputada socialista ha recordat que amb els 2 milions d’euros que costarà l’enfonsament es podrien impulsar altres iniciatives per la millora i manteniment del fons marí.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube