Imprimeix
PDF

Francina Armengol reivindica una Espanya federal "que doni resposta a les CCAA i on tothom s'hi senti part de la presa de decisions"

FAS Iceta Tur La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha mantengut aquest matí una trobada de feina a Maó amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el secretari general del PSOE Menorca, Vicent Tur.

En aquest sentit, la dirigent socialista ha defensat la necessitat de fer "fronts comuns" perquè "tenim uns Pressuposts Generals de l'Estat que ens castiguen durament i un finançament estatal molt injust".

En concret, i per resoldre els problemes que comparteixen Balears i Catalunya, Armengol ha reivindicat una Espanya federal "que doni resposta a les comunitats autònomes i on tothom s'hi senti part i partícep de la presa de decisions". Un model federal que la socialista també defensa per a les Illes Balears.

Conscient de la problemàtica que presenta la insularitat, Armengol ha avançat que "una de les reclamacions fortes que farem com a Govern és anar a Madrid a reclamar una tarifa plana per als vols entre illes, ja sigui a través de la modificació del Règim Especial de Balears o les mesures que consideri el Ministeri de Foment". Aquest és un tema que la socialista plantejarà a Mariano Rajoy a la reunió que hi ha prevista pel 2 de setembre, sobre la qual ha afegit que "governi qui governi a Madrid seré una presidenta reivindicativa".

Precisament, un altre dels temes que comporta la insularitat és el cost pel transport de malalts i els familiars d'aquests. En aquest sentit, Armengol ha insistit en què "el compromís que està complint el Govern és que a hores d'ara cap familiar o malalt ha d'avançar els seus doblers per a desplaçar-se per un tractament, i a més hi ha disponible la residència de Son Granada". Pel que fa a la construcció de nous emplaçaments per a aquest fi, la secretària general ha dit que "estam fent feina per posar en marxa altres realitats assistencials tot d'una que tenguem un finançament que ens ho permeti".

Finalment, Francina Armengol ha celebrat que els Acords pel Canvi "s'estan complint fil per randa", i que "tots junts farem els pressuposts i junts els votarem, perquè tenim un pacte que funciona".

Per part seva, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet un reconeixement a la tasca que està desenvolupant l'Executiu balear posant en valor mesures com la tornada de Balears a l'Institut Ramon Llull, el retorn del català al lloc que li correspon a l'educació i a l'administració, i el pla contra l'explotació laboral, del qual ha apuntat que "marca una pauta a la resta de comunitats autònomes que hem de seguir".

Iceta es troba en precampanya electoral per les eleccions a la Generalitat de Catalunya, que ha definit com a "molt importants per Catalunya i per al conjunt d'Espanya".

Finalment, el secretari general del PSOE Menorca, Vicent Tur, ha defensat que "Menorca i Maó sempre hem tengut una bona relació amb Catalunya, perquè compartim un món de realitat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube